'Stephanie' van Leonardo van Dijl wint Ensor Beste Kortfilm

© Leonardo van Dijl

De Kortrijkse Brusselaar Leonardo van Dijl (28) heeft de Ensor voor Beste Kortfilm gewonnen met zijn kortfilm 'Stephanie'. Dat meldt het filmfestival Oostende donderdag. Hoofdrolspeelster Charlotte Verwimp nam de Ensor in ontvangst.

'Stephanie' is de derde en laatste film van het sportieve drieluik van de regisseur. In 2013 begon hij aan zijn debuut 'Get Ripped', dat tijdens Outfest Los Angeles de Grand Jury Award in de wacht sleepte.

Zijn tweede film 'Umpire' debuteerde op het Filmfestival van Locarno en kreeg een eervolle vermelding op San Sebastian Film Festival. De film leverde hem ook een Wildcard, 60.000 euro, van het Vlaams Audiovisueel Fonds op. Dankzij die steun kon de jonge regisseur zijn project 'Stephanie' verwezenlijken.

'Stephanie' vertelt het verhaal van een elfjarige gymnaste, vastberaden om de landstitel te bemachtigen ondanks de hoge verwachtingen die daarmee gepaard gaan. De kortfilm maakte vorig jaar nog deel uit van de officiƫle selectie van het filmfestival van Cannes. Momenteel schrijft Leonardo van Dijl aan zijn eerste langspeelfilm. Op zaterdagavond 23 januari is het Gala van de Ensors te volgen op Canvas. In aanloop naar de uitreiking wordt er dagelijks een Ensor-winnaar bekendgemaakt tijdens Cinema Canvas, te bekijken op VRT NU.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?