Twee Brusselse kortfilms geselecteerd voor internationaal filmfestival in Canada

20230301_two to tango still
© Dimitri Sterkens
© Dimitri Sterkens

De korte fictiefilm 'Two to Tango' van Dimitri Sterkens en de korte documentaire 'Bgirl Badli' van Charlotte De Cort zijn geselecteerd voor het Festival International du Film sur l'Art (FIFA), dat van 14 tot en met 26 maart plaatsvindt in het Canadese Montréal. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) woensdag bekendgemaakt in een persbericht.

'Two to Tango' van Dimitri Sterkens is een parabel over de wereldpolitiek. Twaalf wereldleiders verzamelen zich in een oorlogskamer om een machtsspel te spelen waarbij ze tango moeten dansen en elkaar moeten uitschakelen.

De kortfilm ging in december 2021 in première op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven, waar hij de publieksprijs won. Later volgde een speciale vermelding op het Brussels Short Film Festival, naast een handvol selecties voor internationale filmfestivals. De film werd geschreven en geregisseerd door Dimitri Sterkens, de productie is van Xavier Rombaut voor Polar Bear.

Ook de korte documentaire 'Bgirl Badli' van Charlotte De Cort is geselecteerd voor FIFA. De door Associate Directors geproduceerde kortfilm vertelt het verhaal van de 14-jarige Mali, een zoekende tiener die via dans haar eigenheid wil uitdrukken.

'Bgirl Badli' ging in februari 2022 in première op het JEF festival (jeugdfilmfestival) en maakt deel uit van de derde lichting van Ket & Doc, een traject voor kinderdocumentaires dat in 2018 gelanceerd werd door het VAF, Ketnet en JEF. Het resultaat zijn elk jaar vijf korte kinderdocumentaires van telkens 15 minuten voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, waarin de wereld wordt bekeken door de ogen van een kind.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?