10.000 toeschouwers voor Angèle en haar gevolg

© PC via Twitter
| Nog voor het concert begon stond de Grote Markt afgeladen vol.

Een uur voor Angèle van start zou gaan met haar optreden, was de Grote Markt al door de politie afgesloten. De show was het orgelpunt van het feest van de Franse gemeenschap. Zo'n 6.000 mensen woonden het optreden live bij, nog eens 4.000 toeschouwers volgden alles op grote schermen op het De Brouckèreplein.

"Het De Brouckèreplein was daarmee niet helemaal volzet", zegt Marina Bresciani, woordvoerder van organisator Brussels Major Events.

Angèle opende het concert met 'Bruxelles', waarna 'Flou' aan bod kwam, gevolgd door 'Tout oublier', natuurlijk in aanwezigheid van haar broer Roméo Elvis. Alain Souchon en MC solaar beklommen daarna het podium, en op het einde was het de beurt aan Antwerpenaar Tamino, met het bezwerende 'Indigo Night'.

Om 22.30 was het zangfeest afgelopen, natuurlijk niet zonder iedereen nog eens op het podium te roepen. Op de tonen van 'Bruxelles arrive', trokken de feestvierders verder de Brusselse nacht in.

Angèle De Brouckère
© PC via Twitter

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?