20 keer ontdekken: Showcasefestival FiftyFifty Lab landt in Brussel

In november krijgt Brussel met FiftyFifty Lab zijn eigen showcasefestival, mee gecureerd door festivals als Primavera en Glastonbury. Het showcasefestival lost alvast de eerste 20 bands die je moet leren kennen.

De VS heeft SXSW, Nederland heeft Eurosonic, Antwerpen heeft We Are Open: showcasefestivals waar professionelen en muzieklustigen de grote sterren van morgen kunnen spotten. Brussel bleef op dat gebied een blinde vlek, tot nu, want op 7 en 8 november vindt er FiftyFifty Lab plaats, een gloednieuw festival voor opkomend muzikaal talent.

FiftyFifty Lab is een initiatief van het creatieve bureau KuratedBy en FiftyFifty Session, de Brusselse concertorganisator die beginnende muzianten een platform biedt. De voorbije jaren zetten zo onder meer Tamino, Angèle, Mahalia, blackwave. en Dvtch Norris hun eerste stappen op Brusselse podia.

20 x Muziek

De tweedaagse spreidt zich over vijf locaties in het centrum: Bonnefooi, AB Club, La Madeleine, C12 en L’Archiduc. Twintig Europese festivals, waaronder internationale kleppers als Glastonbury, Primavera en Best Kept Secret, en binnenlandse avonturiers als Dour en het BRDCST-festival van de AB, fungeren als curatoren. Zij zullen elk één of twee jonge bands naar voor schuiven.

Dat klinkt ambitieus, maar vooral ook veelbelovend. De grote uitdaging zal zijn om het festival een gezicht en een identiteit te geven. De organisatoren willen de programmering zo eclectisch mogelijk houden. Dertig procent van de groepen op de affiche zal Belgisch zijn.

Fiftyfifty Lab heeft de eerste 20 namen gelost. Onder andere Martha Dar'o, Miss Angel en Glauque komen spelen op aanraden van Fiftyfifty Lab. Primavera Sound stuurt María José Llergo en Dekmantel Festival tipt meetsysteem.

Tickets zijn al te koop. Early birds betalen 25 euro voor één dag, 30 euro voor twee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?