Avondje uit in nachtclub C12? Dat is voortaan zonder foto of video

c12.jpg
© Jeremy Gérard
| C12 is de nachtclub die zich onder het Centraal Station bevindt.
© Jeremy Gérard
| C12 is de nachtclub die zich onder het Centraal Station bevindt.

In de Brusselse ‘C12’, dat is de nachtclub onder het centraal station, mogen geen foto’s en filmpjes meer gemaakt worden. Dat vertelde Koen Galle, communicatieverantwoordelijke van de club. De club wil vanaf nu dat iedere feestvierder de camera op zijn of haar smartphone bedekt met een sticker.

Het verbod op camera's lag al langer op tafel en wordt nu dus effectief ingevoerd, dat communiceerde de club via sociale media en zijn website. Volgens de nachtclub moet een clubavond iets zijn dat samen en in het moment wordt beleefd.

“We zien onze club als beschermde ruimte, waar alle bezoekers zich vrij kunnen voelen en gedragen. De lens van een smartphonecamera kan een obstakel vormen bij het creëren van die sfeer”, vertelt Galle in het Eén-programma 'Laat'.

Daarom zullen de bezoekers aan de ingang een sticker op de lens van hun smartphone moeten kleven. “Die kunnen ze hier krijgen en zijn makkelijk terug te verwijderen.”

Naleving

Galle verwacht in de club zelf weinig weerstand tegen het filmverbod. "Het is een beetje zoals niet binnen mogen roken. Op een gegeven lukte dat ook wel." Het zal de security zijn die nagaat of het verbod ook effectief wordt nageleefd. “En als je toch gefilmd wordt, kan je zeggen gewoon dat het niet meer mag. Dat is heel duidelijk."

Eén persoon zal wel nog foto's mogen nemen in de Brusselse club, en dat is de huisfotograaf. "Zijn foto's voldoen aan ons DNA en proberen altijd de privacy van de clubbers te respecteren.”

Positieve reacties

Na de officiële communicatie volgden er volgens Galle honderden positieve reacties. “Het past goed bij onze filosofie en binnen de huidige tijdsgeest: veel jongeren, een hele generatie, vraagt om weer meer in het moment te zijn, zonder smartphone."

C12 is niet de eerste nachtclub die het verbod invoert en ook bij de Brusselse Fuse denken ze na hoe ze iets gelijkaardigs kunnen invoeren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?