De vijf inzichten

Bassist Monsieur Paul: 'Vergeet de zwarte zwerenzalf niet'

Michaël Bellon
© BRUZZ
09/06/2023

Na 25 jaar haalt Paul Van Bruystegem, alias Monsieur Paul, alias Lange Polle, zijn finger van de trigger én van de bas bij Triggerfinger. Om te schitteren bij Mr. Paul & The Lowriders en ons op deze vijf inzichten te wijzen.

Laat je niet te veel beïnvloeden
Het bekende gezegde luidt: opinions are like assholes, everyone has one and they all stink. Blijf zo dicht mogelijk bij je oorspronkelijke idee, en blijf ver weg van mensen die komen zeggen wat jij echt eens zou moeten doen. Als je te veel luistert naar andermans wijze raad, kom je ergens uit waar je zelf niet meer tevreden over bent.

“The chief enemy of creativity is good sense” (Pablo Picasso)
Als je creatief bent, wil je niet gelimiteerd worden door wat dan ook. Je moet je volledig open kunnen stellen en loosgaan. Achteraf zal dan wel blijken of daar iets goeds uit is voortgekomen. 'Goede smaak' heeft voor mij dezelfde bijklank als 'guilty pleasures': dat bestaat eigenlijk niet.

Een tip voor beginnende groepen: vul de drankvoorraad in je kleedkamer aan met de drank van de groep die op dat moment op het podium staat

Paul Van Bruystegem

Neem van alles mee
Waar ze mij bij 'de Triggers' altijd mee uitlachen als we op tournee gaan, is dat ik altijd heel veel meeneem. Niet noodzakelijk kleren, maar benodigdheden. Uiteindelijk komen ze dan van alles aan mij vragen. Ik denk dan aan Dafalgan, een plantensproeier met wodka om je kostuum fris te houden (werkt verschrikkelijk goed!), een nagelknipper, schaartjes, naald en garen, zwarte zwerenzalf, aluinsteen tegen snijwondjes van het scheren, pleisters en gaffa tape.

Houd de drankvoorraad op peil
Een tip voor beginnende groepen: vul de drankvoorraad in je kleedkamer aan met de drank van de groep die op dat moment op het podium staat. Zorg dan ook dat jouw ijskast leeg is op het moment dat jij op het podium moet, want iedereen doet hetzelfde.

Leer professioneel glimlachen
Wat je het snelst moet leren als je succes hebt, is professioneel lachen naar mensen waar je absoluut niet mee wilt praten, zoals opdringerige fans of mensen van platenfirma's. Het enige probleem is dat je na veertig jaar moeite moet doen om nog een spontane glimlach te tonen.

Triggerfinger zwaait op 10 & 11/6 (19.00) Paul Van Bruystegem uit in de Ancienne Belgique, www.abconcerts.be, www.triggerfinger.net

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni