Nog geen plannen dit weekend? BRUZZ ICE brengt daar al te graag verandering in. Deze week hebben we een heel uitgebreid aanbod voorzien, en dat tegen scherpe prijsjes of volledig gratis. Perfect voor zij die al hun centjes aan een Beyoncé-ticketje spendeerden.

VRIJDAG 12 MEI

There's a 96 party in Bronks | AMPE*EMILIJA B2B RIET*WHITEWASH*ALP EMRE

Het Brusselse collectief Ninetysix of 96 organiseert deze vrijdag een takeover in Bronks. Dat doen ze met bekende en minder bekende dj's, die een passie voor elektronische muziek delen: AMPE, RIET b2b EMILIJA, WhiteWash en Alp Emere (die de VI.BE chance voor dit event won) zorgen samen met scenografen Yvonne De Grazia en Laure D'hoe voor een onvergetelijke ervaring. Wil jij er ook bij zijn? Bestel dan een presale ticketje via deze link.

Opening Party w/ ANTI-MASS, Prince Kongo, ARAKAZA, Blacksapho, Auncle Mymy | Kunstenfestivaldesarts

Het Kunstenfestivaldesarts is terug en daar hoort uiteraard een opening party bij. Vrijdag zakt het Oegandese queer collectief ANTI-MASS af naar het Théâtre National om het nightlife programma van het festival af te trappen. Smeer je benen alvast in, want het is absoluut niet de bedoeling dat je ze stilhoudt. Kom trouwens zeker op tijd, want het event is helemaal gratis.

RITMO RITMO @ Antidote | #7

Je hebt het event hier al een paar keer zien passeren en ze zijn intussen aan hun zevende editie toe. Deze keer nemen residents Coral Mambo en Mello all night de decks van de Antidote voor hun rekening. De focus ligt voornamelijk op house muziek, met alle mogelijke aftakkingen ervan - van de meest euforische tot de diepste. Maar ook breaks, techno en disco passeren de revue. En weet je wat het best van alles is? Het event is volledig gratis.

Adorable party w/ Loumana, Soria, Enfnt, Anthéna

Het Brussels based dj- en mc-collectief Adorable bestaat uit Loumana, Soria, Enfnt en Anthéna. Misschien heb je hen al eens zien of horen passeren in The Waffle Show op BRUZZ ICE en dan heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat deze olijke bende boordevol energie zit. Verwacht je aan elektronische underground muziek met invloeden van over heel de wereld. Waar is het dan te doen en hoeveel kost dat dan? Wel, vanaf 23 uur ben je welkom in de Haubrechtsstraat nummer 8 in Molenbeek (waar vroeger de Chez Jacques was) en voor de inkom betaal je 5 euro cash aan de kassa.

ZATERDAG 13 MEI

Hors-Jeu with Sean P

Na enkele jaren in een winterslaap te hebben vertoefd, zijn de mannen van Onda Sonora helemaal klaar om opnieuw events te organiseren. Al meer dan 23 jaar delen Bart en Yoeri hun liefde voor eigenzinnige muziek en lekkere biertjes. Zaterdag brengen ze die liefde maar al te graag over naar jou in La Vallée. Ze strikten Sean P als headliner van de avond. Daarnaast leggen ook de jongens van Où est-ce pe n'este? plaatjes op. Je bent welkom vanaf 19 uur. Voor 22 uur betaal je geen inkom, nadien kost het je 10 euro.

Vunzige Deuntjes Brussel | Plein Publiek BXL

Zaterdag trekt het partyconcept Vunzige Deuntjes opnieuw naar Plein Publiek. Ben je klaar om je heupen los te gooien op hiphop, r&b en dancehall-deuntjes? Want Dj's Rockefellababe, Shann en Bo Meng zijn dat alvast wel! Zij worden vergezeld door MC Diamond, die heel de avond host. Voel je het al kriebelen? Rep je dan naar deze website en versier jouw ticketje!

Soundgasm Saturday w/ Sara Dziri & Valentina Bellanova (LIVE), Soumaya Phéline, Bushra C’toù | KFDA

Je las het hierboven al, het KFDA is afgetrapt, en ze laten er geen gras over groeien. Ook op zaterdag organiseren ze een nightlife event, deze keer in Les Brigittines. Op de line-up drie Brusselesses: Bushra C'toù steekt van wal met een eclectische selectie aan tracks en Soumaya Phéline sluit de nacht af met een explosieve set gaande van dub tot techno. Tussenin krijg je een live set van Sara Dziri samen met de Italiaanse soliste Valentina Bellanova, die een klassiek Turkse en Arabische Ney speelt. Samen creëren ze een akoestisch universum waarin elektronica en traditie elkaar ontmoeten. Ook dit event is voor gratis en niks.

Toestand x ILLegaaL

Elk jaar trekt Toestand naar het buitenland om er een project op poten te zetten. De bedoeling is een plek te creëren waar de lokale jongeren kunnen samenkomen om zich zowel cultureel als artistiek uit te drukken. Dit jaar viel hun oog op Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Om dit project waar te maken zijn er natuurlijk centjes nodig, en daarbij kan jij helpen. Trek zaterdag met ingesmeerde dansbenen en een goedgevulde portefeuille richting Brasserie Illegaal voor een 12 uur durend feest met dj's, live muziek, pastis, petanque, schmink en een tombola. Welkom vanaf 16 uur.

De Laetste! - dansfeest

Er is al veel inkt gevloeid over de sluiting van het legendarische café De Monk, en ook hier in de partytips laten we de sluiting niet onopgemerkt voorbij gaan. Zaterdag kan je er nog een laatste keer de dansvloer onveilig maken, nadien sluiten de deuren onherroepelijk. Met dj's: Arnaud Ghys, Thijs Louis, Ignacio, Cut Me, Ignacio, Monsieur, le Selecteur, Gelukwens, Osse en Mister T.

✹ Woodpecker invites Pistache Brussels ✹

Pistache Brussels neemt zaterdag de decks over in het Warandepark. Thom Leblanc, Mitate en Very Discochannel verwennen je met een b2b2b in de openlucht, hopelijk is het zonnetje ook van de partij. Go check it out vanaf 17 uur.

VRIJDAG 12 MEI - ZONDAG 14 MEI

Slowroom Brussels • Spring Edition 2023

Dat Face B aan de Zavel de nieuwe hotspot is, hoeven we je niet meer vertellen. Dit weekend kan je er weer een heel weekend terecht voor Slowroom, een slow- en upcycling kledingbeurs waar Belgische en Brusselse designers vertegenwoordigd zijn. Wat heeft dat dan met party te maken? Meer dan je denkt. Zowel vrijdag- als zaterdagavond zorgen dj's voor een streepje muziek. Zaterdagavond wordt trouwens gecureerd door Brikabrak, dus kom in je gloednieuwe outfit dansen op sets van Ravi Bongo, Monicashflow, Jiem en Yooth.

Meer partytips?

Luister elke vrijdag naar BRUZZ Weekend tussen 16u en 19u op 98.8 FM of via onze livestream.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni