Bonnefooi ondergaat metamorfose tijdens coronapauze

© Ivan Put
| De Bonnefooi

Muziekbar Bonnefooi in hartje Brussel gebruikt de coronacrisis om de boel helemaal te renoveren. Zo zullen bijvoorbeeld alle muren worden voorzien van geluidsisolerend materiaal en verhuist de rokersruimte naar de eerste etage.

“Zelfs met de versoepelingen van de nationale veiligheidsraad kunnen we nog steeds niet heropenen,” vertelt Christian Enciso Ducy, die een jaar geleden de Bonnefooi overkocht. “Mensen komen naar de Bonnefooi voor live concerten en dj-sets. Het is voor ons gewoon niet rendabel om te heropenen met de social distancing maatregelen die nu gelden.”

Het ideale moment dus om de muziekbar te renoveren. “De grootste karwei is om de hele boel te isoleren zodat het geluid buiten de Bonnefooi beperkt blijft,” vervolgt Enciso Ducy. “We isoleren alle muren, het plafond en zelfs de vloer. Op die manier zorgen we voor minder geluidsoverlast wanneer we heropenen.”

Rokersruimte verhuist

De vertrouwde dj-booth die aan de ingang van de bar stond krijgt ook een andere plek: “De optredens zullen nu plaatsvinden waar vroeger de rokersruimte was. Zo krijgen onze klanten veel meer plek om te dansen. Voor de rokers hebben we een ruimte voorzien op de eerste etage.”

Verder worden ook de toiletten en de bar gerenoveerd: “De renovatie van de toiletten was broodnodig. De bar wordt gerenoveerd op maat van onze barmannen zodat ze de mensen beter kunnen bedienen.”

Een risico

De renovatie klinkt als een dure grap, zeker in tijden van corona. “We hebben al onze energie hierin gestoken,” aldus nog Enciso Ducy en zakenpartner Bruno Lavorini. “We hebben veel geïnvesteerd in deze renovatie ondanks de risico's door corona. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we ons voltallig cliënteel in betere tijden terugzien."

De Bonnefooi plant zijn heropening in september. “Dat hangt natuurlijk nog af van de versoepelingen van de federale regering,” besluit Enciso Ducy. “Maar voor eind september moeten we terug open, want dan vieren we onze dertiende verjaardag. Op die dag zal de Berlijnse club Berghain alvast gesloten zijn, want zij komen dan feesten bij ons.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?