boterhammen in het park 3

| Brihang op Boterhammen in het Park, editie 2018

Boterhammen in de Stad voor de laatste keer in Gare Maritime

Max Wyckaert
© BRUZZ
17/06/2022

Naar goede gewoonte sluit concertzaal AB de zomervakantie af met twee gratis festivals: Boterhammen in de Stad en Feeërieën. Die vinden net zoals vorig jaar plaats in Gare Maritime op de site van Thurn & Taxis, alvorens terug naar het Warandepark te trekken in 2023.

Van 22 tot 26 augustus strijken de festivals van de AB opnieuw neer in Gare Maritime op de site Thurn & Taxis. Boterhammen in de Stad brengt over de middag Nederlandstalig entertainment, met o.a. West-Vlaming Flip Kowlier die zijn nieuwe plaat brengt, Nederlandse rapper Typhoon en Kapitein Winokio. Op de Feeërieën heeft de AB elke avond een gevarieerd muzikaal programma in petto. Van klassieke muziek, vermengd met elektronica tot Ethiopische jazz-funk van levende legende Hailu Mergia, of nog het bevreemdende universum van Brik Tu-Tok en een dance meets concert-ervaring van Voetvolk/Liesbeth Gruwez.

Laatste keer in Gare Maritime

Het is al het tweede jaar op rij dat de AB haar festivals in Gare Maritime organiseert. “In het Warandepark zijn ze vorig jaar aan renovatiewerken begonnen, waardoor we moesten uitwijken,” legt artistiek directeur van de AB, Kurt Overbergh, de keuze uit.

“Dit jaar gaan die renovatiewerken verder en dus waren we genoodzaakt om voor een tweede keer elders onze tenten op te slaan. We hebben opnieuw voor Gare Maritime gekozen omdat we er vorig jaar zeer goed ontvangen zijn.”

Het is wel de bedoeling om volgend jaar opnieuw naar het Warandepark te trekken, zegt Overbergh. “Voor de Feeërieën heeft een verhuis weinig impact, maar voor Boterhammen zijn er meer mogelijkheden in het Warandepark, omdat we er meerdere artiesten kunnen programmeren. Artiesten als Zwangere Guy en Eefje De Visscher zijn ooit op een zijpodium van Boterhammen gestart.”

Als de festivals volgend jaar opnieuw thuiskomen in het Warandepark, eten we ook opnieuw Boterhammen in het Park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Sint-Jans-Molenbeek , Muziek , Boterhammen in de Stad , Boterhammen in het Park , Feeërieën , Thurn & Taxis , Gare Maritime

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni