Brussels Jazz Festival gaat virtueel met Philip Catherine, Alex Koo en The Gallands

© Johan Jacobs
| Philip Catherine

De zevende editie van het Brussels Jazz Festival gaat door op zaterdag 16 januari 2021. De concerten vinden plaats in het Flageygebouw en worden gestreamd. Naast Philip Catherine en Alex Koo staan ook vader Stéphane en zoon Elvin Galland op de affiche.

Veel is er op cultureel vlak niet mogelijk, maar de volgende editie van het Brussels Jazz Festival gaat toch gewoon door in januari. Op zaterdag 16 januari kunnen fans thuis genieten van liveoptredens van vier bands en één dj. Wie een ticket gekocht heeft - de prijs is tien euro - kan de concerten nog tot maandag 18 januari herbekijken.

"De uitmuntende beeld- en geluidskwaliteit zorgen voor een optimale beleving en in de chatroom kan je afspreken met vrienden en je favoriete artiest aanmoedigen", klinkt het bij de organisator. "Naast de concerten voorzien we ook extra content over elke band."

Het festival wordt om 20 uur geopend door Naima Joris, de dochter van Belgisch jazzicoon Chris Joris. Naima Joris was actief als achtergrondzangeres bij Isbells en Raymond van het Groenewoud en ging pas recent solo. Tijdens Brussels Jazz Festival zal ze een voorsmaakje geven van haar eerste EP. Wie haar stem en muziek hoort, denkt al gauw aan Melanie De Biasio, die er vorig jaar nog op het podium stond.

Vervolgens stelt Brussels pianist en componist Alex Koo zijn nieuw album ‘Identified Flying Object’ in première voor en laat zich daarbij omringen door Ralph Alessi op trompet en Attila Gyárfás op drums.
Voor dit festival vormt jazzlegende Philip Catherine een trio met gitarist Lionel Loueke en Angelo Moustapha, een jonge percussionist uit Benin. The Gallands is de laatste band op het programma. De samenwerking tussen vader en zoon Galland is ontstaan tijdens de eerste lockdown. Dj Dick D'Alaise sluit het festival af met funk-, soul- en jazzplaten.

Tickets zijn te koop via de website van Flagey.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?