Brussels Police Band zoekt muzikanten: ‘Iedereen is welkom!’

© Brussels Police Band
| Optreden op de Zuidfoor.

De Brusselse politie band zoekt nieuwe muzikanten. Burgers, militairen of politieagenten: iedereen is welkom. Ook het instrument is niet van belang, “we zijn gewoon opzoek naar muzikanten in het algemeen.” klinkt het bij Ronny Wouters, gepensioneerde inspecteur en al 46 jaar lid van de politieband.

De band treedt zo’n 20 keer per jaar op in het Brusselse gewest, of op evenementen en herdenkingen elders. “We worden meer en meer ingezet op officiële plechtigheden, dit omdat de professionele bands van de marine of luchtmacht tegenwoordig redelijk duur uitvallen,” zegt Wouters. Onlangs traden ze op bij de opening van de Brusselse kermis. Je kan ze deze donderdag ook bezig zien op de nationale feestdag: om kwart voor 11 op het Paleizenplein voor een parade.

In totaal zijn er een 50-tal actieve leden. Momenteel zitten er 30 procent actieve en 20 procent gepensioneerde politieagenten, de rest zijn burgers. “Op de optredens dragen we het uniform en respecteren we de orde en discipline. Maar op de repetities hangt er een gemoedelijke sfeer: we proberen samen te musiceren”, geeft Wouters mee. "Er is geen onderscheid tussen politie, militairen of burgers." De band repeteert om de twee weken op maandagavond in de erehal van het Koning Boudewijnstadion.

Zin in? Meer info vind je hier.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?