Damso rapper rap

| Rapper Damso

BRUZZ zet hiphop centraal tijdens Week Van De Belgische Muziek

© BRUZZ
28/01/2021

Tijdens de Week van De Belgische Muziek zet BRUZZ in op hiphop én de muziek die weerklinkt in de Brusselse straten en wijken. De Week van de Belgische muziek is een initiatief van VI.BE, diverse media en concerthuizen om de noodlijdende muzieksector in ons land een hart onder de riem te steken.

Van 8 tot en met 14 februari staat de Belgische muziek centraal bij de Vlaamse radiozenders, ook bij BRUZZ. Maar zoals je van dé Brusselse stadszender mag verwachten stelt BRUZZ alle hedendaagse stadsmuziek centraal. BRUZZ doopt de week van 8 februari daarom om tot 'De week van de Belgische hiphop'. Verwacht hiphop, afro, funk, disco en al wat groovy klinkt op BRUZZ-radio, lees alles over de jongste lichting in BRUZZ-magazine en stem af op BRUZZ-tv voor een hele reeks livesessies.

Hoogdagen

"In de Week Van De Belgische Muziek zet BRUZZ naar aloude gewoonte de puntjes op de i", zegt Sasha Van Der Speeten, de muzieksamensteller van BRUZZ. "Onze hoofdstad kent hoogdagen in haar hiphopscene en het is precies daar dat wij het jonge, onontgonnen talent opvissen en een forum geven."

De hele week lang hoor je op de radio de beste zogeheten 'urban'-grooves van Belgische bodem, met extra aandacht voor wat Brussel op dat vlak te bieden heeft. Je hoort en ziet livesessies van jonge wolven zoals Saskia, David Numwami, John Parm, Lyna en Kau! Trio.

Van Der Speeten: "Daarnaast spitten we de hiphop van onze hoofdstad uit, van rap en street art tot bij turntablism. Hiphopkenners kunnen meedoen aan onze hiphopquiz of met onze muziekjournalisten de coulissen van de Brusselse hiphopgeschiedenis induiken".

Op verzoek

In het verzoekplatenprogramma d'OFFICE mag muziektempel AB een hele week de beste pop van de voorbije jaren kiezen. En ook op BRUZZ-televisie en in het BRUZZ-magazine zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan deze week.

"BruxellesVie", meende Damso al terecht. "Shit is zo goed", orakelde ene Zwangere Guy in dat verband. Wie zoals hij de boel lekker kapot wil, checkt BRUZZ.

Wie nu in de sfeer wil blijven, kan onze Spotifylijsten #ikluisterbelgisch en BRUZZ ICE! beluisteren als voorsmaakje.

De Week van de Belgische Muziek is een initiatief van VI.BE en loopt van 8 tot 14 februari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, #ikluisterbelgisch, Week van de Belgische Muziek 2023

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni