Coline & Toitoine, Linca en M.Chuzi winnen Brusselse Sound Track

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 10 december 2019

Coline & Toitoine, Linca en M.Chuzi zijn zaterdagavond bekroond als de winnaars van de Brusselse editie van Sound Track in de Ancienne Belgique. De drie laureaten krijgen als beloning een ‘Track 2020’, een begeleidingstraject van een heel jaar.

Sound Track is het vervolg op provinciale wedstrijden als Rockvonk en Westtalent, die door een verschuiving van middelen twee jaar geleden ophielden te bestaan. In de plaats komt dit tweejaarlijkse initiatief van Poppunt, De Brusselse Jeugdhuizen en de livesector.

Iedere regio schoof zes finalisten naar voren, die dan zaterdag in ‘hun’ cultuurhuis tot terug gebracht werden naar drie winnaars. Over heel België kregen uiteindelijk 18 mensen de titel van Sound Track winnaar.

De winnaars worden gekozen op basis van groeipotentieel: “We gaan niet per se voor de beste band, maar voor diegene die het meest kan groeien,” zei projectverantwoordelijke Art Philippeth daarover aan BRUZZ.

Zij krijgen een ‘Track 2020’, een soort van ‘golden ticket’, goed voor een jaar begeleiding. “Voor elke band is dat parcours anders. Het gaat om de stappen die de artiesten zetten. Vandaar ook de naam: het ene jaar gaan we op zoek naar de ‘sound’, het jaar daarna bedenken we daar ‘track’ bij. Sound Track moet echt een springplank zijn.”

De Brusselse winnaars waren eerder te gast bij BRUZZ.

Ook Linca kwam eerder langs.

Herbekijk hier het interview met M.Chuzi

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?