© Kevin Van den Panhuyzen

Elke festivalfanaat krijgt het op zijn brood: je wilt je favoriete artiest op ginds podium graag nog een tigste keer aan het werk zien, maar je wilt ook die geheimtip checken die je muziekminnende hartsvriend je had aangeraden. Een kleine roffel door de dilemmatrommel.

Couleur Café dilemma

De Sluwe Vos vs. Black Mamba

Een vos die het moet opnemen tegen een mamba? Dan moet hij al héél sluw zijn. Maar dat is deze viervoeter ook, het alias van Nederlander Robert Vosmeijer, die zijn superstrakke beats al mocht verstrooien over Pukkelpop, Glastonbury en in de Fuse. StuBru-dj- en -presentator Black Mamba, de alias van de uit Sint-Niklase klei geboetseerde Noonah Eze, zal meer dan een Bacardi moeten mixen om je te verleiden om naar haar nest af te zakken. Maar dat kan ze uiteraard, met haar hoektandscherpe slices hiphop, zwoele r&b en knetterende beats. Pas op, eenmaal ze je gebeten heeft, laat ze je niet meer los! Maar we geven ons graag over. Sorry, vos.

Couleur Café dilemma

Hollie Cook vs. Ichman

Als je djonko’s uit zijn gerold bij Zwangere Guy en zijn broeders van de hiphop, is er nog altijd de bedwelmende ganja van de reggae. Die van de Britse Hollie Cook bijvoorbeeld – dochter van Sex Pistols-drummer Paul Cook en een paar jaar terug even lid van de legendarische vrouwenpunkband The Slits – die vorig jaar uitblonk met de ode aan donzige seventiesreggae Vessel of love. Nog dikker zullen ze tegelijkertijd de joints rollen in het Dub Forest met Brusselaar Ichman en The Roots Corner Soundsystem. Good vibrations, en vooral vette riddims verzekerd. Maar wij zullen onze smaakpapillen uiteindelijk toch maar toevertrouwen aan de heilige kok.

Couleur Café dilemma

Kokoko! vs. Glauque

Niet te verwarren met Kokoroko, de kosmopolitische Londense afrojazzband met Nigeriaanse roots die vrijdag de meest groovy kant van de jazz zal laten horen. Kokoko! ontstond in de straten van Kinshasa waar onstuitbare artiesten met zelfgemaakte instrumenten opzwepende block parties hielden. Dat feest van Afrikaanse ritmes kleuren ze intussen bij met weirde elektronica. Totaal aan de andere kant van het spectrum zit Glauque, een kille, meedogenloze mix van raps en dwarse elektronica uit Namen. Kokoko! betekent ‘tok tok’ in het Lingala, glauque is Frans voor ‘grijsgroen’. Of somber. Het wordt hoe dan ook een donkere nacht, maar met een Afrikaanse tint.

COULEUR CAFÉ 28 > 30/6, Ossegempark

Couleur Café 2019

Op 28, 29 en 30 juni neemt Couleur Café opnieuw zijn intrek in het Ossegempark aan het Atomium. Ook BRUZZ is er weer bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Volg het hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?