Mist, natte sneeuw en temperaturen rond of onder het vriespunt. Zelden waren de partytips zo wenselijk als op deze eerste dag van december. En wat blijkt, ook dit weekend stelt de hoofdstad niet teleur.

VRIJDAG 1 DECEMBER

Brussels Bassed at UMI

Het Brussels Bassed collectief trekt vrijdagavond naar het hartje van Brussel voor een takeover van UMI. Achter de booth zullen zowel internationale dj's als lokaal talent te spotten vallen. Residents Matho, Ensarr, Nidrev en Waffles Kru nodigen Baby T, Client_03 en Skeptic uit voor een avond vol bass muziek in alle soorten, vormen, kleuren, geuren en smaken. Een voorverkoopticket is te koop via deze link.

Microwave at atelier 210

Microwave is een online webradio waarop je 24/7 opkomend dj-talent aan het werk kan horen. Af en toe trekken ze ook naar buiten met dat talent. Zo is er vrijdagavond atelier 210 met Seja, Victor De Roo, Freq444 en Sarah Abd Ali voor een experimentele muzikale reis. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

KAIZEN at La Place 33

Kaizen is een partyconcept en collectief dat de focus legt op hiphop en afro, overgoten met een dark Asian mood. Voor deze editie wisten ze de Zuid-Koreaanse dj Hyuny te strikken, maar ook BRUZZ ICE dj iNess schittert op de line-up. Wat die combinatie geeft, kan je vrijdag zelf gaan checken in La Place 33 op het Kasteleinsplein. Een presale ticketje is te koop via deze link.

ZATERDAG 2 DECEMBER

Bolingo at Antidote

Je kent Bolingo misschien als radioshow op BRUZZ ICE óf van de feestjes die bezieler Mambele organiseert. Deze zaterdag is het in Antidote te doen met dj's La Dame, Shungu, Susobrino, Taal Bi en Mambele himself. Deel niet enkel warmte op de dansvloer, maar ook warme kledij met zij die het nodig hebben. Alles wat wordt ingezameld, wordt gedoneerd aan bxlrefugees. Inkom is cash te betalen aan de deur en bedraagt 7 euro.

Sound System Culture at Cinéma Nova

Sound System lovers moeten zaterdag bij Cinéma Nova zijn, daar wordt een hele avond gewijd aan de sound system cultuur. De avond start met een discussie,die wordt gevolgd door een filmvertoning en uiteraard afgesloten met een soirée de sound system van 54Kolaktiv. Tot 3 uur verwent Dj Brownie je met de beste roots, reggae en dub. De inkom voor de soirée bedraagt 0 euro.

Montage at Recyclart

Montage keert terug naar de Recyclart voor een avond vol experimentele muziek die aan een hoog tempo op je wordt afgevuurd. De line-up is een mix van internationale dj's en lokaal talent: Torus, aircode, Iced Lattina, Lloydfears en Laura Conant b2b cratje drijven de temperatuur in de Recyclart flink op. Een voorverkoopticket kost minder dan 10 euro en is te verkrijgen via deze link.

Quartier Rose at Chaff

Quartier Rose ken je misschien als vintagewinkel van Kurt Broken in de Marollen. Zaterdagavond voorziet hij de muziek bij zijn buren van Chaff. Op het menu: house, funk en boogie, telkens afgekruid met een vleugje hiphop. Inkom is volledig gratis.

Audacious at Buda Bxl

Het partyconcept Audacious is er voor de liefhebbers van deep en melodic house en techno. Ze willen elk event verrassen met talenten die nog niet in België gekend of gevestigd zijn. Je ontdekt deze verborgen parels zelf deze zaterdag in Buda Bxl. Een ticket kan je hier scoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek, Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie