De Brusselse 100: stem op je favoriete Brusselse liedjes

TZ
© BRUZZ
15/04/2020

Kroont Zwangere Guy zich opnieuw tot eindbaas van de Brusselse 100? Je verneemt het op 1 mei, vanaf vandaag kan je je favoriet naar de top stemmen.

Corona of niet, op vrijdag 1 mei heb je niets te doen buiten genieten van de arbeid die je het voorbije jaar hebt verricht. En dus kan je de hele dag achteroverleunen en naar de beste nummers uit en over onze hoofdstad luisteren tijdens de Brusselse 100.

Het zal vooral nagelbijten worden of Zwangere Guy zichzelf opvolgt. In onze vorige editie claimde de Brusselse rapkoning met zijn kersverse killertrack ‘Gorik pt. 1’ meteen nummer 1.

Wie o wie durft hem van de troon te stoten? Oude rot Arno? Popprinses Angèle? Zal hij op de hielen worden gezeten door nieuwe Brusselaars Brihang en Froze? Wordt het voor de jonge urban queens Martha Da’ro en Chibi Ichigo het moment om zich te tonen? Profiteert Arbeid Adelt van 1 mei? Of wordt ZG finaal gewipt door comeback kid Stromae?

Wel, dat kan je zelf bepalen door op je persoonlijke favoriet te stemmen. Dat doe je door te surfen naar de longlist op brusselse100.be en daar je keuze te maken. Waarom die lijst precies die liedjes bevat? Ze moeten geschreven zijn door een Brusselaar, of het zijn Belgische liedjes die expliciet naar onze hoofdstad verwijzen.

Stemmen kan vanaf vandaag, tot en met 28 april. Op 1 mei kan je de uitzending volgen via BRUZZ radio en tv, en online. Van 9 tot 11 uur komen de nummers die de eindlijst niet gehaald hebben aan bod tijdens de preshow. Van 11 tot 18 uur tellen we af van honderd naar één. Spannend!

#Brusselse100

Ga je voor klassiekers zoals Arno of Stromae of heb je het meer voor de nieuwe Brusselse lichting met Brihang, Lous and The Yakuza en Martha Da’ro? Kies nog tot en met 28/4 jouw drie ultieme Brussel-platen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek , brusselse 100

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni