Tijdens het showcasefestival FiftyFifty Lab mogen dertig jonge artiesten uit binnen- en buitenland een gooi doen naar eeuwige roem. Wij richten onze spotlights alvast op de volgende vijf.

Fifty Fifty Orions Belte

Orions Belte

Curator: Øya (Oslo, Noorwegen)

De Noorse Khruangbin worden ze wel eens genoemd, dit trio instrumentalisten dat psychedelische klanktapijten, seventiesblues uit Lagos, eightiespop en americana verweeft tot een kleurrijk en warm lappendeken dat helemaal als het hunne klinkt.

7/11, 19.45, Ancienne Belgique

Fifty Fifty Maria José Llergo

María José Llergo

Curator: Primavera Sound (Barcelona, Spanje)

Net als Rosalía pendelt deze Andalusische tussen traditie en moderniteit. Maar ook al injecteert ze haar flamenco met eigentijdse geluiden, ze wil vooral de oerkracht accentueren van een genre dat de zielenpijn van haar voorouders en bij uitbreiding van heel Zuid-Spanje kon verzachten.

7/11, 21.50, L’Archiduc

Fifty Fifty Meetsysteem

Meetsysteem

Curator: Dekmantel (Amsterdam, Nederland)

Al sinds Ricky Cherim over een MacBook met GarageBand beschikt, produceert hij muziek. Eerst tech house en rapbeats, maar als Meetsysteem zwengelt hij zijn wiegende, naar Roosbeef en Doe Maar neigende nederpop voorzichtig én gedurfd aan met synth hooks en eightiesbassen.

7/11, 22.10, Ancienne Belgique

Fifty Fifty DI#SE

DI#SE

Curator: Vieilles Charrues Festival


(Carhaix, Frankrijk) Amper achttien is deze rapper met Kameroense roots uit het Bretonse Quimper. Maar zijn alias met hashtag in het midden bekt nu al beter dan geboortenaam Désiré Eba Tolo. Geïnspireerd door Stromae, stak debuut Parfum vol knappe metaforen, gepuurd uit zijn onafscheidelijke blocnote.

8/11, 20.00, FFORMATT

Fifty Fifty Pongo

Pongo

Curator: Paléo (Nyon, Zwitserland)

Vroeger liet de Angolese zangeres, die meezong met Buraka Som Sistema op ‘Kalemba’, zich Pongo Love noemen. Maar ook zonder de “Love” is de liefde er niet op verminderd, getuige haar erg fysieke neokuduro volgestouwd met frenetieke ritmes, passionele vocalen en dubby afrobeats.

8/11, 22.20, La Madeleine

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?