De vijf inzichten

De vijf inzichten van Marble Sounds-zanger Pieter Van Dessel: 'Pluk níet elke dag'

© Johannes Vande Voorde

Met Marble sounds brachten frontman en bezieler Pieter Van Dessel en zijn Marble Sounds zopas een vijfde album uit. Ter vervolmaking van ons zielenheil beitelde hij ook nog eens vijf inzichten in marmer.

Pluk niet élke dag
De eerste single van ons nieuwe album heet 'Quiet' en gaat over je tijd nemen en ideeën laten rijpen. Je hoeft niet elke dag te beleven alsof hij je laatste is, je moet niet alles nú willen bereiken. Statistisch gezien is de kans groter dat er nog een dag komt, en wat ga je dan doen?

We zijn allemaal lotgenoten
Onlangs las ik een tekst van iemand die zich onzeker voelde over het nakende ouderschap. Maar wie kent wél het recept van een goede mama of papa zijn? Wie twijfelt er nooit aan zichzelf of is nooit bang? Eigenlijk modderen we allemaal maar wat aan, en dat is best een troostende gedachte. En het zorgt ook voor meer begrip voor elkaar.

Als je iets lekkers eet op restaurant, bestel het dan de volgende keer opnieuw
Ik word al eens uitgelachen om mijn culinaire onavontuurlijkheid. Als ik op restaurant een gerecht vind dat mij smaakt, dan bestel ik dat bij een volgend bezoek gewoon opnieuw. Wat erop neerkomt dat ik in elk restaurant waar ik wat vaker kom, mijn vaste gerecht heb. Maar ik laat ze lachen. Ik heb al verschillende mensen ongelukkig geweten met hun keuze, terwijl de kans op een tegenvaller bij mij vrijwel nihil is.

Geniet van je ongelijk
Deze pik ik van schrijver en dichter Stijn Vranken. Altijd gelijk hebben, is volgens hem passé. Hij heeft gelijk. Probeer nu en dan eens je ongelijk toe te geven en geniet van de adrenaline­stoot!

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep, kom terug
De vijfde levensles omvat er eigenlijk zes, en ze komen uit het liedje 'Kom terug' van Spinvis. Luister naar Spinvis.

Marble sounds van Marble Sounds is nu uit (Mayway Records)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?