De vijf inzichten

De vijf inzichten van Mauro Pawlowski: 'De big bang is sowieso fake news'

Michaël Bellon
© BRUZZ
04/10/2022
1815 Mauro

| Mauro Pawlowki.

Voor Stoemp! put Mauro Pawlowski binnenkort uit zijn backcatalogksi. Voor ons improviseert de Evil Superstar voor het leven zijn kosmische inzichten van de dag bij elkaar.

Stap op je fiets, rijd tien meter ver en keer terug

Korte handelingen zonder nut vertellen niets bijzonders, en misschien maar goed ook. Naar de winkel fietsen en na tien meter merken dat je je tas bent vergeten: dat is de kern van het leven, dat niet altijd even makkelijk is om dragen. Je wordt geboren zonder dat je van iets weet en op het einde sterf je. In plaats van iets kapot te maken of de kosmos te vervloeken, kan je dan beter met een ongeplande, nutteloze handeling iets in gang zetten wat niet sensationeel maar wel leuk kan zijn.

Zet dagelijks een wekker om kortstondig te mijmeren over het spijtig onbereikbare. Zoals over geuren op andere planeten

De Nederlandse schrijver Willem Frederik Hermans had het over het sadistische universum. Daar hoef ik geen tekeningetje bij te maken. Feit is dat wij – als ik even voor de mensheid mag spreken – deel uitmaken van een slechte grap. Daar wil ik niet te diep over nadenken, ik aanvaard gewoon de feiten.

De Bijbel werd achterstevoren gedicteerd door kinderen

Aan dit inzicht moet ik nog schaven. Want in B-films is het de duivel die achterstevoren spreekt, en als het in B-films zo is, dan is het waar. Kinderen zijn dan weer formidabele wezens. Ouders moeten zaterdagochtend maar naar hun voetbal- of korfbalwedstrijd gaan kijken om te beseffen dat kinderen op het hoogtepunt van de menselijke levensloop zitten.

Eerst was er de Vrouw, daarna kwam de rest. 'Moeder Gods' bewijst dat zelfs God een mama had

Meisjes zijn nog iets formidabeler dan jongens. Zolang de wetenschap niet verder staat, baart een man niet. Dus zonder vrouwen geen andere mensen. Dit inzicht kan te maken hebben met mijn wortels in Italië, waar moeder de baas is.

Soep is goed voedsel

Goed gemaakte soep is lekker, zeker als het buiten koud is. En een van mijn favoriete nummers is 'Soup is good food' van Dead Kennedys. Ik moet nu ook denken aan oersoep. De big bang is sowieso fake news, maar de theorie van de oersoep klinkt te goed om niet waar te zijn. Puur natuur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni