De vijf inzichten

De vijf inzichten van Neeka: 'Zing!'

Met zes langspeelplaten op de teller heeft Neeka (Ilse Goovaerts) ervaring genoeg om ons tips te geven voor een beter leven. Zelfs in de titel van haar plaat Candy comfort zit er één verscholen.

Je bent nooit te oud om te leren
Een klassieker. Ik ben zelf nog beginnen te drummen op mijn 42e omdat ik daar heel mijn leven al van droomde. Ik zou ook nog graag leren schermen, boogschieten, tapdansen en klassieke zang gaan volgen.

Blijf in beweging en kom buiten
Ik heb zelf nogal een 'zittend gat' – gezellig met een boek voor de kachel. Maar ik voel me beter als ik meer beweeg, vooral in de natuur. Soms maak je je druk om zaken die eigenlijk niet belangrijk zijn. Na een wandeling klaart het meestal op.

Zing! (liefst in groep)
Ik heb sinds een aantal jaren een popkoor voor volwassen en iedereen die deelneemt, vindt die anderhalf uur per week heel plezant en weldadig. Ik ben een enorme fan van samenzang en harmonieën. Meerstemmige zang horen geeft me altijd een enorme kick.

Laat die schermen even achterwege
Een paar jaar geleden vroeg Mick Jagger in Werchter aan zijn publiek om mee te klappen. In de plaats daarvan begon iedereen met de smartphone te filmen. Ook in het Uffizi in Firenze liep het vol met mensen die via een tablet op een stick naar de schilderijen keken. Doordat we zo vaak een scherm tussen onszelf en de wereld zetten, ontzeggen we onszelf veel ervaringen.

Maak minstens eenmaal in je leven de Queen of Sheba Cake van Julia Child
Julia Child was een van de eerste televisiechefs in Amerika. Op haar 52e liet zij de Amerikaanse bevolking kennismaken met de Franse keuken met haar kookprogramma The French Chef. Haar Queen of Sheba Cake is ongelooflijk lekker. Wel veel rum, boter en suiker, maar beter af en toe eens iets echt lekkers eten, dan de hele tijd het halve werk.

Neeka toert met '20 jaar Candy comfort' volgend seizoen in de CC's. Het concert in GC Het Huys in Ukkel, met repertoire van Emmylou Harris en Daniel Lanois, heeft plaats op 19/1, www.hethuys.be

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?