1865 Inzichten Rudy Trouve
De vijf inzichten

De vijf inzichten van Rudy Trouvé: 'Er valt niet te ontsnappen aan jezelf'

Michaël Bellon
© BRUZZ
08/11/2023

Pas étonnés de se trouver ensemble naar aanleiding van een dubbelconcert in de AB: Die Anarchistische Abentunterhaltung (DAAU) én cultheld Rudy Trouvé. Die laatste geeft hier ook nog eens gratis vijf inzichten weg.

Alles is al gedaan, maar niet door jou
Er wordt dikwijls gezegd dat alles al eens gedaan is, en misschien klopt dat ook voor een groot deel, maar het is de persoonlijke invulling die uiteindelijk het verschil maakt. Wat je er van jezelf in steekt, maakt dat iets toch weer 'nieuw' wordt. Elke mens is en denkt anders.

Stop op tijd en regelmatig
Misschien is dit een evidentie, maar veel creatieve mensen hebben het er moeilijk mee. Omdat ze te vaak denken dat ze nog dingen moeten veranderen of kunnen verbeteren. Maar soms ben je gewoon te moe om iets nog goed te kunnen inschatten. Schrijf de ideeën die je nog hebt gewoon neer om ze op een ander moment uit te werken.

Werk aan meerdere dingen tegelijk
Dat zorgt ervoor dat je je niet eindeloos blindstaart op één ding en je uiteindelijk in details gaat verdwalen. Bij mij zijn er altijd een aantal verschillende nummers in de maak.

Neem regelmatig afstand
Letterlijk en figuurlijk. Als je schildert, hang de doeken dan ergens op om ze te bekijken, en geef ze de kans om te groeien. Je kan niet altijd meteen weten of iets al dan niet goed is. Zeker als iets waarde heeft als 'verhaal', moet er tijd overheen gaan om dat te beoordelen. Een nummer kan soms snel geschreven zijn, maar je kan pas na een tijd zeggen of het een blijver is. Eerst werken, dan oordelen.

De hel zijn niet de anderen (naar “L'enfer, c'est les autres” van Jean-Paul Sartre)
De hel, dat ben je zelf. Aan het oog, het oordeel en het gezeur van anderen kan je altijd ontsnappen als je dat wilt, maar aan jezelf en het gezeur in je hoofd niet. Je zit nu eenmaal opgescheept met jezelf. Voor mij geldt dus eerder: l'enfer, c'est moi.

DAAU trok de studio in met Rudy Trouvé en kwam er weer uit met het album Musik für animierten Tonspurfilm, dat op 8/11 (19.00) wordt voorgesteld in de Ancienne Belgique, www.abconcerts.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni