Een nieuwe portie Stoemp!

© Wouter Van Asselbergh
| Adriaan Van de Velde en Lander Gyselinck, samen Lander & Adriaan

Dek de tafel, want er komt een nieuw seizoen van Stoemp! aan. De concertreeks van VI.BE serveert alvast vijf concertavonden in de maand oktober, als het kan staan ook november en december op het menu.

Twee keer per jaar organiseert VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector, concerten onder de noemer Stoemp! Verfrissende shows op vaak kleine, alternatieve locaties, met veelal beginnende namen.

Dit voorjaar moest de eerste Stoemp!-reeks om bekende redenen afgelast worden, maar de najaarseditie gaat wel door. De formule is een beetje aangepast: er zijn drie aparte concertreeksen van telkens een maand, afgestemd op de actuele coronasituatie.

In oktober duikt Stoemp! de Brusselse wijken in met een divers muzikaal programma, een stevige portie aanstormend talent, en een cocktail van genres. De aftrap wordt op 5 oktober gegeven in Gemeenschapscentrum De Kriekelaar in Schaarbeek. In samenwerking met het erfgoedfestival ​Alles Es Just wordt daar het decor van volkscafé ​Aux Trois Rois opgebouwd. Niemand beter dan de Brusselse junkjazzband ​Schroothoop om daar zijn instrumenten van gerecycleerd afval boven te halen.

Bryn
© Selena Alexa
| Ook het jonge Brusselse poptalent BRYN waagt zich aan de Stoemp!-formule

Op 7 oktober kan je in de Beursschouwburg terecht voor het gloednieuwe project van STUFF.-drummer en kersvers Brusselaar Lander Gyselinck en Adriaan Van de Velde alias Pomrad, simpelweg onder de noemer Lander & Adriaan. Een week later kan je je in Pilar, het cultuurhuis van de VUB, verwarmen aan de zoete jazz van Rosa Butsi, laureaat van het podium- & kansenparcours Sound Track.

Ook uit de Sound Track-wedstrijd komen Coline & Toitoine, die samen met het Brussels-Rwandese poptalent ​BRYN hun elektropop door het café Ter Linden laten galmen. Op 28 oktober sluit de Hasseltse rapper-producer ​Ashley Morgan de eerste Stoemp!-maand af in de Beursschouwburg.

Er zijn geen tickets te koop op voorhand, Stoemp! hanteert het principe van first come, first served. Als de situatie het toelaat, krijgt de concertreeks een vervolg in november en december. Wij kijken alvast uit naar een nieuwe portie dampende Stoemp! Smakelijk!

Meer info: www.stoemplive.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?