Hiphoplegende Grandmaster Flash samen met Blu Samu in VK

© Photonews
| In 2010 trad Grandmaster Flash op aan het Paleizenplein voor FĂȘte de la Musique. De New Yorker komt nu terug naar Brussel.

VK Concerts heeft een opvallend duo gestrikt dit seizoen: op 30 november staat de New Yorkse rapper Grandmaster Flash samen met Belgisch talent Blu Samu op hun podium. En er zijn nog tickets.

Het gekras van draaiende vinylplaten is een klassieker in de hiphop, maar werd pas bekend sinds Grandmaster Flash dat zogenaamde 'scratchen' introduceerde. De 61-jarige rapper uit The Bronx is zonder meer een legende in zijn genre. Hij werkte samen met grote namen als Snoop Dogg en Busta Rhymes en werd dit jaar nog als eerste hiphop-artiest ooit bekroond met de prestigieuze Polar Music Prize - de facto de Nobelprijs voor muziek.

En nu komt Joseph Saddler, ofwel 'Flash', naar de Vaartkapoen in Molenbeek. Aan zijn zijde zal Belgisch-Portugees hiphoptalent Blu Samu staan. Wat de twee samen in petto hebben, is afwachten tot 30 november, maar ze hebben VK Concerts beloofd om hen een uitstekend 35ste verjaardagsfeest te bezorgen.

GRANDMASTER FLASH & BLU SAMU: 30 november, VK Concerts

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?