| Sing Out Brussels tijdens een ander festival.

Internationaal festival voor holebikoren komt naar Brussel

© Belga
30/10/2021

Brussel verwelkomt in 2026 het vierjaarlijkse internationale festival voor LGBTQI+-koren Various Voices. Onze hoofdstad haalde het van het Spaanse Barcelona.

Het Brusselse holebikoor Sing Out Brussels! haalde Various Voices met de hulp van het Brusselse agentschap voor toerisme Visit.brussels naar België. "Aan deze kandidatuur hebben we anderhalf jaar lang gewerkt. Het gaat om een heel internationaal festival met een honderdtal koren en bijna 4.000 stemmen uit heel Europa, maar ook uit Noord-Amerika, Azië en Oceanië", zeggen Marina Belotti en Christophe Cordier, de organisatoren van Various Voices 2026.

De Brusselse editie van Various Voices vindt in juni 2026 plaats onder de slogan 'Laat je hart horen'. Het hoogtepunt van het vijfdaagse festival, met zowel indoor- als (gratis) openluchtevenementen, wordt een avondprogramma in de Europese wijk.

Visit.brussels verwacht dat het festival ook zal bijdragen aan het Brusselse toerisme. "Met meer dan 10.000 overnachtingen in Brussel zal dit festival niet alleen de waarden van openheid illustreren die het Brussels Gewest uitdraagt, maar zal het ook een uiterst positieve impact hebben op de Brusselse toeristische sector," aldus Margaux Huvelle van Visit.brussels.

De volgende editie van Various Voices was aanvankelijk volgend jaar gepland in het Italiaanse Bologna, maar is wegens de coronapandemie uitgesteld naar de zomer van 2023. De vorige edities vonden plaats in München, Dublin en Londen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni