Intiem concert Lous and The Yakuza op Amerikaanse muziekzender

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 27 januari 2021

Lous and the Yakuza steelt de show in de veelbekeken reeks Tiny Desk Concerts van de Amerikaanse zender NPR Music.

Vorige week bracht ze nog een herwerkte versie van haar single ‘Amigo’ uit met de Amerikaanse rapper Joey Bada$$, vandaag vinkt Lous & The Yakuza alweer een vakje af op haar nu al indrukwekkende bucketlist: een concert in de reeks Tiny Desk Concerts van de Amerikaanse radiozender NPR Music.

De Tiny Desk Concerts werden twaalf jaar geleden in het leven geroepen door radiohost Bob Boilen, toen hij de Amerikaanse folkzangeres Laura Gibson uitnodigde voor een concert in zijn bureau. De formule bleek een succes, twaalf jaar verder zijn er meer dan 800 artiesten gepasseerd in het bureau van Boilen, goed voor een paar miljard views op YouTube. Onder meer Anderson .Paak, Billie Eilish en Dua Lipa speelden er druk bekeken sets.

Sinds de coronapandemie vinden de opnames niet meer in Boilens bureau plaats, maar op locatie onder de noemer Tiny Desk Home Concerts. Lous en co blikten hun set helaas niet in Brussel in, maar in het Hôtel Grand Amour in Parijs.

De Brusselse zangeres, die begin deze maand werd uitgeroepen als een van de acht winnaars van de Music Moves Europe Talent Awards 2021, stal de show met vijf nummers van haar eind vorig jaar uitgebrachte debuutalbum Gore, waaronder ‘Dilemme’ en ‘Amigo’. Na haar optreden bij de Amerikaanse tv-host Jimmy Fallon zet ze alweer een grote stap richting eeuwige roem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?