© Ymke Vansteenbrugge
De vijf inzichten

Muzikant Lennert Coorevits: 'Omarm lastminute-ideeën'

© BRUZZ
23/11/2023

Compact Disk Dummie Lennert Coorevits heeft de handen vol met een show in de AB, een Radio 1 Sessie en opnames voor een nieuwe plaat, maar voor een handvol inzichten laat hij alles vallen.

Stel je werkrelaties in vraag
Als jonge artiest in de muziekbusiness kan het geen kwaad om voor ogen te houden dat ook de labels en de managers die soms wat intimiderend kunnen overkomen voor jou werken. Je mag de ongeschreven wetten van de muziekbusiness dan ook altijd vanuit jouw standpunt in vraag stellen, zoals iemand als Taylor Swift dat doet. Aan de andere kant heb je zelf ook de verantwoordelijkheid om al je medewerkers fair te behandelen en ervoor te zorgen dat de werksfeer goed is voor iedereen.

Vergeet niet om plezier te hebben
Ook bij muziek komt vandaag veel analyse kijken. De dag dat je een single uitbrengt, kan je meteen zien hoe vaak die beluisterd wordt, in welke steden het meest, welke radiostations iets oppikken en welke niet. Dan bestaat het gevaar dat je minder in het moment leeft, omdat je te veel bezig bent met alles wat errond gebeurt.

Zeg wat mensen voor jou betekenen: we zijn snel met hartjes op sociale media, maar zoiets uitspreken heeft toch nog altijd meer effect

Laat je niet te veel afleiden
Dan Lacksman van Telex liet in de biografie van Jean Blaute optekenen dat als The Beatles in 2023 aan Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band hadden moeten beginnen, de plaat nooit zou zijn afgeraakt. We beseffen te weinig aan hoeveel afleiding we tegenwoordig zijn blootgesteld door alle interessante series of reels die we kunnen bekijken. De kern is creëren, laat je daardoor meeslepen in plaats van elke dode seconde naar die telefoon te grijpen.

Laat altijd ruimte voor creativiteit
In veel beroepen, en in het leven in het algemeen, zijn er deadlines en momenten waarop je even moet doorzetten. In die laatste spurt ontstaan soms nog radicale lastminute-ideeën. Schuif die niet direct opzij, maar omarm ze.

Spreek uit wat mensen voor jou betekenen
Je zal nooit spijt krijgen als je tegen iemand zegt dat je hen graag bij je hebt. We zijn snel met hartjes op sociale media, maar zoiets uitspreken heeft toch nog altijd meer effect.

De Compact Disk Dummies staan op 25/11 in de Ancienne Belgique; op 23/11 spelen ze een Radio 1 Sessie met Merol, www.radio1.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie