Overnemer voor Jeux d'Hiver in Ter Kamerenbos

Het gebouw van nachtclub Jeux d'Hiver in het Ter Kamerenbos Het gebouw van nachtclub Jeux d'Hiver in het Ter Kamerenbos
© Jeux d'Hiver via Facebook
| Het gebouw van nachtclub Jeux d'Hiver in het Ter Kamerenbos
© Jeux d'Hiver via Facebook
| Het gebouw van nachtclub Jeux d'Hiver in het Ter Kamerenbos

De bekende Brusselse nachtclub Jeux d'Hiver, midden in het Ter Kamerenbos, heeft een overnemer gevonden. Na 33 jaar komt de onderneming in handen van het bedrijf D-side Venues, dat verschillende Brusselse evenementenlocaties in handen heeft.

Het nieuws over de transactie staat in de krant L'Echo. 85 procent van de aandelen verhuist van twee oorspronkelijke oprichters naar D-side Venues. Een derde oprichter houdt 15 procent van de aandelen en blijft CEO van de nachtclub die populair is bij welstellende Brusselaars. D-side Venues baat The Egg in Anderlecht uit, de Event Lounge, en See-U in de rijkswachtkazerne in Elsene.

"Na meer dan dertig jaar begon het nachtleven wat te wegen," zeggen de oprichters van Jeux d'Hiver in de krant. "De coronaperiode heeft ons toegelaten na te denken over de toekomst van de nachtclub, en we hebben de tijd kunnen nemen om de overname te regelen".

Voor de coronacrisis organiseerde Jeux d'Hiver een 120-tal evenementen per jaar. In 2020 was de omzet door de crisis wel 90 procent lager dan een jaar eerder. Ook overnemer D-side Venues leed 80 procent omzetverlies. De ondernemers willen de komende tijd inzetten op veilig clubben, omdat ze denken dat veel mensen erg verlangen naar opnieuw kunnen uitgaan.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?