Partytips in aanloop naar de Pride: shoppen bij Saintklet en losgaan op Beautiful Freaks

AS
18/05/2023

Alweer een lang weekend, en wat voor eentje! Start het weekend donderdagnamiddag rustig met een marktje aan Saintklet of een petanqueer aan Brasserie Illegaal om dan vrijdag alles te geven op Beautiful Freaks. Of spaar je krachten tot zaterdag, want dan wordt Brussel één grote openluchtclub tijdens de Pride. Hoe zit het met die dansbenen en dansschoenen? Ingesmeerd en opgeblonken? Alright, let's go!

DONDERDAG 18 MEI

KSAAR x SUSSOL ✧ local market x live concerts ✦

Donderdag bundelen Ksaar.bxl, Sussol en Saintklet de krachten en organiseren ze aan het Sainctelettesquare een lokale markt waar je kan snuisteren tussen kraampjes van 15 getalenteerde creatievelingen, artiesten en collectieven uit Brussel. De markt loopt tussen 14u en 18u en wordt muzikaal begeleid door de Brusselse dj's Ravi Bongo en Drama. Vanaf 20u maakt de markt plaats voor live concerten. Honger en dorst hoef je ook niet te lijden, want er wordt ook spijs en drank voorzien! Bring some cash én een oud kledingstuk dat gepimpt mag worden, er is ook een stand waar ze borduren of zeefdrukken.

SHE THEY, BIEN ◃ PRIDE SPECIAL ◃ She They Sounds x A L'Aise, Bien

SHE THEY, BIEN is een gloednieuw concept dat bedacht werd door She They Sounds, die een radioshow hosten op Radio Vacarme en À L'aise, Bien, een collectief dat feestjes organiseert voor queer vrouwen. Met de Pride in zicht besloten ze Brasserie Illegaal in te palmen voor een namiddag en avond gevuld met petanqueer en een dikke portie goeie muziek. De muziek wordt verzorgd door dj's Zouzibabe en Marouchka. We horen je al denken, petanqueer, wat is dat precies? Heel simpel, een petanque toernooi dat gehost wordt dragqueen Sandra Van De Kamp, een niet te missen internationale première! De inkom werkt volgens het pay what you can-principe en kan enkel cash betaald worden.

VRIJDAG 19 MEI

BEAUTIFUL FREAKS

Zin om er een stevig weekend van te maken? Dan ben je bij het Beautiful Freaks concept van Basic Moves en Pinguin Society aan het juiste adres! Het startschot wordt vrijdag om middernacht gegeven, nadien enchaineren Carl H., Hicham, Dj Tree, Rino en Tom Rynders zestien uur lang plaatjes. Wil jij samen met andere beautiful freaks de underground club culture gaan vieren? Koop dan alvast hier een ticketje en plan nu al een dutje in op vrijdagnamiddag zodat die 16 uur dansen in Buda Bxl peanuts zijn!

VRIJDAG 19 & ZATERDAG 20 MEI

PRIDE WEEKEND @ Mercerie

Ook bij Mercerie wordt de Pride gevierd, en dat een heel weekend lang! Zowel op vrijdag als op zaterdag kan je tussen 21u en 2u een dansje komen placeren in de Arteveldestraat. Vrijdag is dat op sets van Baxua en Dj Véro en zaterdag verzorgen Dupont & Ducont en Brahim Tall de selectie. Let's go!

ZATERDAG 20 MEI

Brussels Pride – The Belgian & European Pride 2023

Zaterdag is het zover, dan trekt de Brussels Pride - The Belgian & European Pride weer door de straten van onze hoofdstad! Naast de Pride Parade en de Pride Village worden er ook podia opgetrokken waar Belgisch en Brussels talent het beste van zichzelf geeft. Op het podium aan de Kunstberg staat er vooral ook BRUZZels talent op het menu: dj iNess, Manz, Shaft Crew, Rokia Bamba en Thom Leblanc - die je ongetwijfeld kent van hun radioshows op BRUZZ ICE - verwennen je oren en dansbenen met hun dj-sets. Go check it out!

???????? ????? ???? • ?????? ???? ??? • ??? ??? ???????

Pride = feest in de straat! In de Steenstraat zijn de Amalgame Karaoke bar en de Jungle Bar verantwoordelijk voor dat feest. Tussen 14u en 1u organiseren ze een street open air met heel wat dj's: Fools Sound Machine, Vjeran, Bilal Santiago, Madâme en Kap's zetten de straat op stelten. Frank Combreas, die zorgt dan weer voor live percussie. Zeker een passage waard als je van de Kunstberg richting centrum trekt!

✹ Woodpecker invites Bolingo ✹

En niet alleen feest in de straat, maar ook feest in het park! Bolingo cureert zaterdag de line-up van de Woodpecker in het Warandepark en dat geeft het volgende resultaat: Mambele, Fresh Nunas, ill Syl en NMSS laten je vanaf 17u dansen. So be there!

The Clubbing Night Project

Iedere derde zaterdag van de maand organiseert het concept The Clubbing Night Project een event met dezelfde naam. Ze trekken door de stad en bezetten verschillende locaties. Voor deze editie strijken ze neer in de Dapperenstraat in Koekelberg, ter hoogte van het Comenius vrijetijdspunt. Opgelet, de experience start al vroeg! De deuren openen om 20u en sluiten weer om middernacht. Het eerste halfuurtje wandel je binnen zonder te betalen, nadien betaal je €3. Dj's Kosen en Ma'bish verzorgen de muziek, zeker de moeite om in het oog te houden!

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie