Partytips: clubben in de AB, jong hiphoptalent en een alternatieve kerstmarkt

AS
08/12/2023

In de verte klinken al volop de 'Jingle Bells', maar dit weekend dansen we nog gewoon op de ware uitgaansmuziek. Met de C12, La Cabane en de Recyclart heb je de plekken om je uit te leven voor het uitkiezen.

VRIJDAG 8 DECEMBER

Burenhinder at Recyclart

Het collectief Burenhinder nodigt het Franse collectief Explity Music uit voor een stevige avond in de Recyclart. Met als headliners de dames van het Franse collectief: Karl Froye b3b Talita b3b Kimberlaid. De voorverkooptickets zijn allemaal de deur uit, maar er is nog een beperkt aantal tickets aan de kassa verkrijgbaar. Op tijd komen is dus de boodschap.

Los Ninos at C12

Los Ninos nodigt het Berlijnse queer en kunstcollectief Lecken uit voor een take over van de C12 deze vrijdag. In de grote zaal schitteren The Stress, de Berlijnse dj fka.m4a en het Gentse duo Asa Moto. In de C11 kan je Aaguilaa en Killa aan het werk zien. Voorverkooptickets zijn verkrijgbaar via deze link.

ZATERDAG 9 DECEMBER

Vernissage On View & Ksaar at Continental

Vanaf nu kan je bij Continental op het Brouckèreplein ook vintage brillen gaan shoppen bij On view, en ook het Brusselse kledingmerk Ksaar heeft er voortaan een vaste plek. Om de opening te vieren, organiseren ze een vernissage met dj's, hapjes en drankjes. Dj's Tanaflow, Nayrah en Decost zorgen voor de deuntjes. Daarnaast kan je je T-shirt laten bedrukken of deelnemen aan de tombola. Inkom is volledig gratis.

Gloom Club at AB Club

Het Brusselse collectief Gloom Club, dat progressieve clubcultuur wil promoten strijkt zaterdag neer in de AB Club. Dat doen ze met internationaal en lokaal dj-talent op de line-up. De Amerikaanse dj Softchaos brengt trance en electro, de Palestijnse dj Jeneen zorgt dan weer voor dancehall, footwork en jungle en Togo b2b Dj Takeaway zorgen voor een mix van reggaeton en electro. De avond wordt afgesloten door de Gloom Club residents. Tickets te koop via deze link.

Club 1030 hiphop editie at GC De Kriekelaar

Dankzij Club 1030 krijgen jonge artiesten uit Brussel en de rand de kans om als professionals op het podium te staan. Deze editie staat volledig in het teken van hiphop met live performances van Ysmé, All Turn en 23 Crew. Je loopt vanaf 19 uur gewoon binnen in GC De Kriekelaar, want het event is volledig gratis.

Just Begun Label Night at Café La Pompe

Voor deze label night nodigt Just Begun - het label van BRUZZ ICE dj John Parm – de Zwitserse dj Blaster-B uit voor een avond vol boogie, disco, funk, house en veel meer in café La Pompe in Sint-Gillis. De inkom is volledig gratis.

Season Closing at La Cabane

La Cabane sluit de deuren voor de laatste weken van december. Maar vooraleer het zover is organiseren ze nog een closing night met op de line-up de Britse Moxie en de Brusselse Zouzibabe en Unos. Tickets te verkrijgen via deze link.

ZONDAG 10 DECEMBER

Snertmarkt at Volta

Niet echt een party, maar wel gewoon gezellig kuieren op de Snertmarkt van Volta deze zondag. Nog geen cadeautje voor een secret santa? Op deze kerstmarkt vind je ongetwijfeld een origineel geschenkje. Van prints tot keramiek en breiwerken, lokale makers die barsten van talent, die voorzien het allemaal. Met op de achtergrond een streepje live muziek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie