Partytips: de VK is terug, een gigantische b2b en een puur Brussels festival

AS
17/11/2023

Nog op zoek naar partyplannen voor dit weekend? Je zoektocht stopt hier en nu met de meest uiteenlopende selectie van BRUZZ ICE.

VRIJDAG 17 NOVEMBER

Vaartkapoen RE:START at VK

De VK keert eindelijk terug naar hun vertrouwde honk in de Sint-Jozefstraat, en die terugkeer moet uiteraard gevierd worden met Brussels talent. De avond wordt al rond 17 uur afgetrapt met een ceremonie onder begeleiding van de gnawa sound van Black Koyo & Expediçao Urbana. Daarna wisselen live acts en dj's elkaar af in de gloednieuwe concertzaal. Met onder andere Gucc Imane, SAHЯA, IMAN en KARL. Het feest is volledig gratis en gaat door tot 1 uur.

Just Begun Records Label Night at Bonnefooi

Just Begun Records neemt vrijdagavond de Bonnefooi over. BRUZZ ICE resident John Parm, de Parijse rapper en dj Loveni en dj Rosie from the Block kruipen achter de booth om je een onvergetelijke avond te bezoeken. Dat volledig volgens de regels van de Bonnefooi: tot in de heel vroege uurtjes en gratis en voor niets.

Brussels All Stars Giant B2B at Brasserie Illegaal

Een feestje waarbij de volgorde van de line-up nog niet vastligt en je dus niet weet wie er als volgende aan de beurt is? Daarvoor moet je vrijdagavond in Brasserie Illegaal zijn. 21 Brusselse dj's staan te popelen om te draaien, maar wie er effectief achter de booth staat, wordt at random bepaald aan de hand van een lotje. Het resultaat is een vijf uur durende b2b waarop smaken en stijlen spontaan in elkaar zullen overvloeien. Voor dat aanbod aan dj's betaal je een vrije bijdrage.

Eastim - a vice versa story - official vinyl launch at Antidote

Vrijdagavond wordt de vinyl Eastim gereleased in Antidote. En wie release zegt, die zegt uiteraard ook releaseparty. Sebcat (die je kent van de BRUZZ ICE radioshow Rebel Up) kruipt zelf achter de draaitafels en nodigt voor de gelegenheid ook drie Roemeense dj's uit: Dj K-Lu, Dj Hazee en Dr. D. Daarnaast kan je ook een live optreden meepikken van de Mexicaans-Brusselse cumbia artiest Memo Piemento. De toegang tot het event is volledig gratis.

ZATERDAG 18 NOVEMBER

Saintklet presents Blck Mamba b2b Dj Polo (all night long)

Saintklet komt met een nieuwe formule: een all night b2b. Voor de eerste editie deelt niemand minder dan Blck Mamba de decks met een collega dj. Ze nodigt Dj Polo uit voor een onderdompeling in een bad van global club muziek. Tickets zijn te koop via deze link.

Urban32 Festival at Botanique

Voor het tweede jaar op rij bundelen Aperohit en Botanique de krachten en organiseren ze Urban32, een festival met opkomend talent in een stedelijke scène, zowel Nederlandstalig als Franstalig. Met op de line-up: Isha, Wawa, Chardy, Skona, Mho, Lokho, Mavee en Manzo. Het festival start al om 16 uur in de Orangerie, dus kom zeker op tijd. Een ticket is verkrijgbaar via deze link.

Local Slang 1 Year at La Tricoterie

Het Local Slang concept bestaat één jaar en dat vieren ze met een soirée op hun favoriete locatie: La Tricoterie. Met op de line-up enkele internationale dj's: Alys(alys)alys uit Brazilië en DJ JM uit Litouwen. Zij worden vergezeld door residents RUF, Dj Takaway en 3AYA. Koop snel een ticketje via deze link, want naar goede gewoonte is het event snel uitverkocht.

VRIJDAG 18 NOVEMBER & ZATERDAG 19 NOVEMBER

BX.Live Festival at LaVallée

Zin in een 100% puur Brussels festival dit weekend? Entrée organiseert een multidisciplinair festival voor en door jongeren in LaVallée. Verwacht een mix van live acts en dj-sets van jong opkomend Brussels talent. De muzikale line-up wordt aangevuld met heel wat randanimatie. Zo kan je een auto bestickeren of buitenwandelen met een nieuw kapsel of met een resem nieuwe salsadanspasjes. Tickets zijn aan de deur verkrijgbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek , Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni