Partytips: feest na Museum Night Fever, naar een nieuwe club of een vroege Halloweenparty

AS
20/10/2023

VRIJDAG 20 OKTOBER

UMI - OPENING WEEKENDER

Een nieuwe club opent de deuren in de lekkerste straat van Brussel. In het midden van de pitastraat, op de plek waar vroeger de technotempel Zodiak huisde, herrijst dit weekend UMI, een nieuwe hotspot in het Brusselse nachtleven. Met op het menu ook een flinke portie Brusselse dj's. Zo kan je op vrijdagavond onder andere Kappen, Catalina en Karla Böhm gaan checken. Op zaterdag zorgen onder andere Dj Rino en Alfred Anders voor de plaatjes. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

MISSFITTE at Recyclart

MISSFITTE is een queer-forward concept dat club nights, maar ook talks en workshops host met én voor vrouwen en non-binaire personen. Ze willen een safe space creëren waarbij elektronische muziek centraal staat, want dancing is vooral caring. Vrijdagavond zetten ze de Recyclart op stelten met een early queer Halloweenparty. De Berlijnse dj Diamin zakt voor de gelegenheid af naar Brussel en wordt vergezeld door Luz Alt A en MISSEFITTE residents Acid Lily b2b Melissa Juice. Er wordt ook een prijs uitgereikt aan de best verklede partyganger, so dress to impress. Tickets zijn enkel nog aan de deur verkrijgbaar, dus kom zeker op tijd.

MAZE x INNER BLISS x STADSKANKER Releaseparty at Au Kalme

Zin in een portie postpunk op vrijdagavond? De Brusselse/Gentse band Maze stelt zijn nieuwe EP Inner Bliss voor in Au Kalme. En wat is een release zonder een releaseparty? Bitter weinig, uiteraard! Vanaf 19 uur word je verwelkomd door de Stadskanker dj's, gevolgd door een warm up van de Brusselse band Another Dancer. Rond 21 uur bestijgt Maze het podium en laten ze de EP Inner Bliss op je los. De Brusselse dj Mandy Pixel sluit de avond af. Wil je er een avond van maken om nooit te vergeten? Dan kan je een flash tattoo laten zetten. De toegang bedraagt 10 euro en is cash te betalen aan de deur.

Italo Disco Night vol III. at Café Central

Liever een streepje italo disco? Dan moet je richting Café Central. Daar kruipen STEL-R, Fiat en Dj Bruce Kitty Lee achter de decks. STEL-R is een oude rot in het vak, met al meer dan 20 jaar op de teller en samenwerkingen met onder andere Peter Hook en David Vunk, weet deze dj wel van aanpakken. De inkom is volledig gratis en dat all night long.

ZATERDAG 21 OKTOBER

Afterparty Museum Night Fever at C12

Zaterdag kan je tot 1 uur ronddolen in 34 Brusselse musea, maar wat na 1 uur? Dan trek je gewoon richting C12 voor de afterparty. Met in de grote zaal WAV en Marie Julie, en in de kleine zaal een all night b2b van Emilija en Stansilawa. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Afterparty Museum Night Fever at Botanique

Ook in de Botanique kan je terecht voor de officiële afterparty van Museum Night Fever. Het belooft een eclectische avond te worden met een bonte mix aan dj's en genres. Gaande van reggaeton tot techno, er is voor ieder wat wils. De tickets zijn hopeloos uitverkocht, maar je kan altijd nog je kans wagen op Ticketswap.

Sublab x Pistache - The Fall Lab at LaVallée

Twee Brusselse collectieven Sublab en Pistache bundelen de krachten voor een herfstachtige happening boordevol house muziek in LaVallée. Met op het programma een live sessie van LEOL en dj-sets van Mitate, Riusma en Bendrik. Voor de inkom betaal je 12 euro aan de deur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek , Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni