Iedere Brusselaar weet intussen dat het maar om één gebeurtenis draait dit weekend: de Brussel Helpt Spaghettislag! Niets beter dan een heerlijke (veggie)bolo na een avondje stappen, of voor de vroege uitgaanders: geen beter fondke dan een dampend bord met slierten. Tot welke groep je ook behoort: wij hebben de bijpassende partytips voor jou en die beginnen al op:

VRIJDAG 24 NOVEMBER

no•id at La Fonderie

De party naar aanleiding van de allereerste release op het nieuwe Brusselse label Perspektif. Het label is opgericht door Alp Emre, een Brusselse liefhebber van 'deconstructed club'-muziek, braindance en IDM. De eerste release is van de Canadese producer Nixtrove die op de releaseparty een liveset zal brengen. Alp Emre draait zelf ook nog plaatjes, naast Freq444 die vorige week nog een set draaide in de radioshow Volt/Air en ook opkomend talent MDB. De releaseparty vindt plaats in La Fonderie in Molenbeek, in de buurt van het MIMA en dat vanaf 21 uur. Tickets kan je nog snel kopen in voorverkoop voor slechts 7 euro.

Slagwerk at Horst Club

Slagwerk cureert een nacht in de tijdelijke Horst Club in het Asiat Park. Ze stelden een line-up samen die bestaat uit: Jam City, Phillip Jondo, Toxe, Liyo en Otis. Zij zorgen voor experimentele, onconventionele en vooruitstrevende muziek in de spiraalvormige club. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Goulash Disko Party at Antidote

Goulash Disko is een festival dat iedere zomer plaatsvindt in Kroatië en naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan organiseren ze enkele events in onze hoofdstad. Vrijdagavond trekken ze naar Antidote voor een eclectische avond. Met op de line-up ORSSO, Maribel Tafur en Rafael Aragon. Voor de inkom betaal je slechts 5 euro. Opgelet: de inkom kan enkel cash betaald worden.

Coffee Noise at Camping 58

Zin in een 12 uur durende get together, of zoals de organisatie het zelf omschrijft: een soort van familiefeest zonder familie? Dan moet je richting Camping 58. Op het programma: kunst, performances en vooral ook muziek. Dj's en live acts wisselen elkaar af tussen 17 uur en 5 uur. Maar er zijn ook leuke extra's op het familiefeest: een springkasteel, Irish coffees, petanque, soep en glühwein. Dat alles voor 6 euro.

ZATERDAG 25 NOVEMBER

Brikabrak at Beursschouwburg

Het Brikabrak-collectief strijkt zaterdag neer in de Beursschouwburg voor een clubnight. Deze avond wordt iets donkerder dan we van het collectief gewoon zijn. Er staat iets meer grime op het programma, maar het blijft zoals altijd enorm dansbare muziek. Dankzij Nico Adomako, Fahad Seriki, Lamsi, Monicashflow, DG2FX en Zo Popé. Ideaal om dat bord spaghetti er te gaan afdansen.

Vunzige Deuntjes at Plein Publiek

De spaghetti eraf dansen, dat kan ook zaterdag in Plein Publiek. Daar strijkt het Vunzige Deuntjes-concept opnieuw neer voor een avond vol hiphop, r&b en dancehall. Dj's Masai, Audiowave, Anders en Djeffa brengen je aan het zweten met een vettige portie vunzige deuntjes. Kriebelt het al? Rep je dan naar deze website en koop een ticketje.

BREAXX at Brasserie Illegaal

Na een portie spaghetti zin in een partie break muziek? Dan ben je bij het BREAXX concept aan het juiste adres. Voor deze editie trekken ze naar Brasserie Illegaal in Vorst. Met op de line-up een van de drijvende krachten achter het concept, Kōma. Hij wordt vergezeld door Erykah, Dj Shoplifter en het duo Smaat en Laster, dat elektronische muziek combineert met live trompet. Voor de inkom betaal je 10 euro cash aan de ingang.

ZONDAG 26 NOVEMBER

Matinée x E.A.R. at Camping 58

Voor de laatste Matinée van dit seizoen moet je deze zondag zijn bij Camping 58, die voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot de gezelligste living van Brussel. Ze nodigen Expanded Audio Resistance (E.A.R.) uit om samen deze editie te cureren. Dat leverde volgende line-up op: A. Certo, Rosa Marga (live), Roza, Verlanger (live) en Pippin. Opgelet: deze editie start pas om 14 uur. De inkom werkt volgens vrije bijdrage.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek, Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie