Partytips: het open air seizoen komt rustig op gang

AS
20/04/2023

Nieuw weekend, nieuwe partytips! Je kan ondergronds gaan feesten op de Birthday Weekender van Fuse. Of bovengronds, al dan niet in open lucht, op één van onderstaande party's.

DONDERDAG 20 APRIL - ZATERDAG 22 APRIL

ART BRUSSELS at MERCERIE

De internationale beurs voor hedendaagse kunst Art Brussels is toe aan haar 39ste editie. Van donderdag tot en met zondag kan je op Brussels Expo kunst gaan kijken. Maar wij zijn bij BRUZZ ICE vooral geïnteresseerd in de alternative after art hang out in Mercerie. Voor wie het in Keulen hoort donderen: Mercerie is een creatieve hub in het hartje van de stad, waar je terecht kan voor expo's en performances van kunstenaars uit de Brusselse underground scene. Van donderdag tot zaterdag ben je welkom tussen 17u en 2u voor een paaldansperformance van Aurora pole en dj-sets van onder andere: Disconsole & Sixsixsixties, Aline Bouvy en Nek. Ook de hongerige komen aan hun trekken met zuurdesem pizza's van De Fermentine.

VRIJDAG 21 APRIL

BURENHINDER ♥︎ MONTAGE ♥︎ TOVERBERG ☁︎⋆⁺₊⋆☀︎ w/ mobilegirl, ccontrary...

Een maand geleden lieten ze de Recyclart daveren, en nu moet ook de Reset eraan geloven. Samen met de labels Toverberg en Montage organiseert het collectief Burenhinder een event waarbij live performances en dj-sets centraal staan. De artiesten op de line-up coveren een brede waaier aan genres: van acoustische drums tot gabber. Is jouw interesse aangewakkerd? Koop dan een ticketje via deze link.

??ℂ?? ???ℕ? ? ???ℂ? ?? ℙ??

Nog een collab op vrijdagavond: Slice of Pie en Local Slang slaan de handen in elkaar voor een avond in La Polyclinique, een nieuwe partyplek in Sint-Gillis tussen de Bareel en het Van Meenenplein. De Berlijnse dj's Auco en Dangermami zakken af naar Sint-Gillis en worden vergezeld door lokale dj's Meex, Dj Takeaway, Togo en Ruf. Een ticketje koop je via deze link.

tipi! ⟁ OPENING SEASON 3

Het weer laat het misschien nog niet helemaal toe, maar de Brusselse zomerbars zijn alvast helemaal klaar voor hun heropening! Ook bij tipi! in het Anderlechtse Pedepark staan ze te popelen om je te ontvangen. Vrijdag kan je er al vanaf 16u terecht voor een early after work met op de achtergrond sounds die aangeleverd worden door Kpasa, Bill Vinyl, Léol, La Dame en Ramses IV. Om 21u30 is er een 'big hot surprise', go check it out!

ZATERDAG 22 APRIL

Club 1030 Editie #4

Club 1030 is een event dat je hier intussen wel al vaker hebt zien passeren. Ze geven jonge artiesten uit Brussel en de rand de kans geven om als professionals op een podium te staan. Voor deze vierde editie betreden 1KBBCLAN en Joël Francis de stage van GC De Kriekelaar. De afterparty wordt verzorgd door K4TTENKWAAD en de winnaar van VI.BE Chance. Als je het zelf trouwens voelt kriebelen om te draaien op de afterparty, hou dan zeker de website van vi.be in de gaten, ze doen geregeld een oproep naar jong talent. Inkom is nog steeds gratis en voor niets.

Amapiano NL - Brussels

Na een succesvolle editie vorige maand, strijkt het partyconcept Amapiano NL opnieuw neer in Dyoukes, in het hartje van Brussel. Het doel is nog steeds de liefde voor amapiano zo wijd mogelijk verspreiden, tot ver buiten grenzen van het moederland Zuid-Afrika en dat zonder de commerciële toer op te gaan en vooral erg trouw te blijven aan de Ama-cultuur en sounds. Voor een ticketje betaal je in voorverkoop €11.

ZATERDAG 22 APRIL & ZONDAG 23 APRIL

Woodpecker Season Opening ➞ Perception - 知覺 invites Quartier Libre + Woodpecker invites Reboot Music

Ook bij Woodpecker in het Warandepark zijn klaar voor het nieuwe open air seizoen! Zaterdag komen het Brusselse label Perception - 知覺 en het Parijse collectief Quartier Libre de eerste plaatjes draaien in open lucht. Houselovers zijn welkom vanaf 17u!

Zondag schotelen ze een 100% Brusselse line-up voor met: Rorson, Nick Tm, Declo, Djeson en Phil die de platenspelers van onder het stof halen.

Meer partytips?

Luister elke vrijdag naar BRUZZ Weekend tussen 16u en 19u op 98.8 FM of via onze livestream.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni