Partytips: liefdesverdriet in de club en vers hiphoptalent ontdekken

AS
© BRUZZ
03/03/2023

Het weekend staat voor de deur! BRUZZ ICE stuurt je op pad met een selectie van partytips.

VRIJDAG 3 MAART

Heartbroken 8y Bday w/ Jasmine Infiniti, miss sheitana b2b renoiterrible, Detente

Al acht jaar lang zorgt het Heartbroken-concept voor sentimentele avonden op de dansvloer. Voor deze birthday edition keren ze terug naar de plek waar het allemaal begon, de Beursschouwburg. Time to get in your feelings, haal de kleenex al maar boven. Tickets zijn enkel te koop aan de deur, dus kom op tijd als je er ook bij wil zijn.

LEE BERATION at Café Maison du Peuple

De naam Lee Beration heb je vast al zien passeren op BRUZZ ICE. Hij heeft een brede muzieksmaak en durft al eens eclectisch uit de hoek te komen. Hij haalt zijn inspiratie onder andere uit house, bass, disco en elektronische muziek, en mixt die stijlen dan door elkaar zoals alleen hij dat kan. Zeker de moeite dus om deze vrijdag óf zaterdag naar het Voorplein van Sint-Gillis af te zakken.

ZATERDAG 4 MAART

Freshman Bxl

Freshman organiseert evenementen met een focus op opkomend Brussels hiphoptalent. Maar het draait niet enkel om muziek, vanaf 14 uur kan je in De Pianofabriek terecht voor expo's van fotografen en kunstenaars. Om 19 uur start ook een open mic voor wie zin heeft om zijn eigen skills te tonen. De avond wordt afgesloten met live optredens van 1KBBCLAN, SEKA, ZONMAI en JRNY. Absoluut de moeite om eens te checken. Voor de prijs moet je het in ieder geval niet laten, want het is volledig gratis.

Saintklet present: Mentality x Amen

Brussel meets Lissabon! Het collectief Amen zakt af naar Saintklet om samen met het zustercollectief Mentality een soiree te organiseren waarbij drum-'n-bass, jungle en breaks centraal staan. Als headliner strikten ze Djinn, een dj die al sinds 2004 meedraait in de undergroundscene. Daarnaast ook heel wat lokaal talent op de line-up. Voor de inkom betaal je 8 euro, maar als je warme kledij meebrengt voor de mensen die in deze koude dagen en nachten in de buurt van Saintklet kamperen, zakt de prijs naar 5 euro. Win-win, dus!

Bonnefooi x DJ Ree Doo

Je hoort dj Ree Doo iedere vrijdag tussen 20 en 21 uur op BRUZZ ICE in zijn radioshow à la FRESH. Hij draait funk, soul, jazz en elektronische muziek naadloos aan elkaar. Als je dat gratis en voor niets eens live wil meemaken, dan moet je zaterdag richting Bonnefooi.

Bal Poussière #4 PARTY @ Le Reservoir

Iedere zondag hoor je ze in hun radioshow op BRUZZ ICE: Funky Bompa, Monstera Occulta en Dj Xogn, die versmolten zijn tot het collectief Bal Poussière. In die show draaien ze muziek die van overal ter wereld komt en die lijn trekken ze ook graag door naar de dansvloer. Kom gerust mee op gratis wereldreis deze zaterdag in le Réservoir bar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni