Partytips: muzikaal marktje, een minifestival en zondagse open airs

AS
25/05/2023

Er staat alweer een verlengd weekend voor de deur, dus heel wat te beleven in de stad! Jazzlovers komen aan hun trekken op het Brussels Jazz Weekend, in het Ossegempark kan je naar het CORE Festival of je kan naar één van deze evenementen. En niet vergeten: maandag vrij = zorgeloos feesten op een zonnige zondag!

VRIJDAG 26 MEI & ZATERDAG 27 MEI

CURSES live + MINUIT MACHINE live @ MERCERIE

Wavelovers spits jullie oren! Mercerie en VOLTA slaan voor het eerst de handen in elkaar en schotelen je zowel vrijdag als zaterdag live concerten voor van internationale bands. Een ticketje kan je hier bestellen of aan de deur kopen.

Vrijdag is dat Curses, een band met een mysterieuze uitstraling en een sound dat niet in een hokje te plaatsen is. Ze combineren elementen van darkwave, synthpop en postpunk en creëren zo een gevoel dat zowel beklijvend als onweerstaanbaar is. Bereid je voor op hypnotiserende beats, pulserende ritmes en etherische melodieën die je naar een andere wereld zullen brengen. Fun fact: ook bij Yves Saint Laurent zijn ze fan.

Zaterdag neemt Minuit Machine je mee op een sonische reis met hun aanstekelijke mix van coldwave en electropop. Ook hun suggestieve teksten, etherische vocals en pulserende synths creëren een betoverende sfeer die je tegelijkertijd laten dansen en nadenken over de mysteries van het leven.

ZATERDAG 27 MEI

Marché Bazaar

Lange weekends staat ook gelijk aan brocantes en rommelmarkten. Zaterdag kan je tussen 13u en 19u gaan chineren op het Kardinaal Mercierplein in Jette. Tweedehandskleren, vinyl, deco, handcrafts, vintage en lekker eten, meer hoeft dat niet te zijn. Of toch wel? Het geheel wordt nog eens overgoten met live dj-sets. Beter dan dat wordt het niet!

Mentality x no.id

Ben je klaar voor a night of pulsating rave music? Want dat is waar de eerste editie van Mentality x no.id om draait. Headliner van de avond is Pessimist, wiens roots in de UK liggen en bijgevolg ook in de drum & bass en jungle. Hij wordt vervoegd door het Brusselse duo Freq444 en Phanom, die de donkere beats voorziet. Saintklet is de place to be en als jij daar ook wil bij zijn, koop je best een ticketje via deze link.

Saucy Saturday | Kunstenfestivaldesarts

Iedere vrijdag- en zaterdagavond voorziet Kunstenfestivaldesarts een nightlife programma. Deze zaterdag ligt de focus voornamelijk op lokale live acts: Bart Kobain brengt grunge rap, Mahina zorgt voor een versmelting van r&b met Afrikaanse klanken en BadLilBitty doet de temperatuur stijgen met melodieën die geïnfuseerd werden met dancehall, r&b en trap. De avond wordt afgesloten door dj's: de Antwerpse dj KARL warmt de boel op en K4 sluit de boel af met hun indrukwekkende B2B2B2B. De inkom is volledig gratis, dus kom zeker op tijd! De eerste act start om 22u30.

????? ???? ????????

Niet enkel festivals in het Ossegempark dit weekend, ook aan Brasserie Illegaal kan je tussen 19u en 5u een festivalletje meepikken. Het Magma collectief organiseert voor het eerst een festival waarbij live acts en dj-sets elkaar afwisselen. Met op de line-up Bleu Mustang (live), Coline Cornelis, Mambele, Melissa Juice b2b Bon Public, Shoko Igarashi (live), Umbra en Yokocho (live). Voor die zeven acts betaal je een vrije bijdrage aan de kassa, de richtprijs ligt rond €10. Kom dus op tijd, dan mag je zeker binnen. Er wordt lekkers voorzien om de honger te stillen en aangezien het bier recht uit de tank komt, zal je van de dorst ook niet omkomen.

ZONDAG 28 MEI

FREE OPEN-AIR @Mont Des Arts / INSIDE x CHATEAU MODERNE

Bestaat er eigenlijk een betere combinatie dan 'free' en 'open air'? Ja, natuurlijk! De combinatie van 'free', 'open air' en 'Kunstberg'. Voeg daar dan nog aan toe dat de dag nadien een feestdag is en dan krijg je de ideale omstandigheden voor een sunday well spent. Afspraak vanaf 16u aan Chateau Moderne. Koma, Poppy, Inside MS, Ensarr en Chris Youké zorgen voor de plaatjes.

Azi Chuicho invites Sibil & Rino

Nog een gratis open air op een idyllische plek, want Azi Chuicho nodigen dj's Sibil en Rino uit om hen te vervoegen in de binnentuin van Jardin Hospice. Vanaf 14u kan je mee op een 12-uur durende trip van funky basslines, high energy en trancy tunes.

?????é? ? ??? ?????? ? ????????

Iedere laatste zondag van de maand strijkt het Matinée concept ergens in onze stad neer voor een brunch met slow music, om even tot rust te komen en de drukte van de stad te vergeten. Voor deze editie werken ze samen met Vol Tapijt en schotelen ze je rustige plaatjes voor om je zondag goed te starten of te eindigen. Vanaf 11u ben je welkom in Mercerie voor muzikale verwennerij van TAFELZUUR b2b leitlokomotiv, Daan To Earth, Mambele, Erykah en het Vol Tapijt Collectief. Voor de inkom betaal je een vrije bijdrage, daar zit een suikerspin en een brunch bij inbegrepen. Feel free om een boek, kruiswoordpuzzels, dekentjes, kussens, speelgoed, of iemand of iets waarmee je graag je zondag spendeert, mee te nemen.

Meer partytips?

Luister elke vrijdag naar BRUZZ Weekend tussen 16u en 19u op 98.8 FM of via onze livestream.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni