Partytips: proef Afrika, eet een kroketje op de dansvloer en drink natuurwijn

AS
06/10/2023

Ieder weekend stuurt BRUZZ ICE je op pad. Opvallend dit weekend is dat je ook lekker kan eten en drinken op de dansvloer. Schol en smakelijk!

VRIJDAG 6 OKTOBER

Continental - GRAND OPENING WEEK-END

In het hartje van het centrum opent dit weekend Continental, het voormalige hotel op het Brouckèreplein, dat nu wordt omgetoverd tot een creatieve hub. En bij een opening hoort uiteraard ook een openingsfeest. Het feest start al om 16 uur met een muziekprogramma dat volledig werd gecureerd door Five Oh. Raql trapt de namiddag af, gevolgd door het collectief Le Jeune Club, die voor de gelegenheid vergezeld worden door rapper Krisy, die er zijn debuutalbum komt voorstellen. Naast muziek kan je bij Continental ook flash tattoos of tooth gems laten zetten of gaan shoppen op de creatieve markt. De honger, die kan gestild worden in de tweede vestiging van Pois Chiche. De inkom is volledig gratis.

CLOSING PARTY - PARCOURS STREET ART at RESET

Parcours Street Art is er om de stedelijke kunst in Brussel te promoten. De afgelopen twee weken deden ze dat met rondleidingen en festiviteiten. Ze sluiten het project af met een eclectische closing party in de Reset met onder andere een cypher, live concerten en dj sets van Rokia Bamba en Bo Meng. De entree is volledig gratis.

BREAXX#7 - Resident night x Antidote

Bij Breaxx ben je aan het juiste adres voor een portie break muziek met wortels in de UK. Voor deze editie trekken ze naar Antidote, waar je uitsluitend residents zal spotten achter de decks. Catalina, Kōma en VCR brengen de sounds uit de UK tot bij jou en dat voor een klein prijsje van 5 euro.

ZATERDAG 7 OKTOBER

Ravi Bongo makes Stoemp!: Bona Léa + Blacksapho + Stiques + Brownsugvr + Ravi Bongo

BRUZZ ICE resident Ravi Bongo brengt zaterdag de hartslag van Afrika tot leven tijdens een Afrotronic avond in de Barbra. Daarvoor schakelt hij de hulp in van Stiques en dj’s Bona Léa, Blacksapho en Brownsugvr. Zij dompelen je met veel plezier onder in de klanken van amapiano, afrohouse, gqom en kuduro. Maar het blijft niet enkel bij muziek, er zullen ook documentaires gescreend worden en er zal ook afrocentrisch eten geserveerd worden. Welkom vanaf 19 uur, voor de inkom hoef je alvast niets te betalen.

Night Shifts #1 - Winebunker opening party

De Wine Bunker in de kelders van Tour & Taxis zwaait voor het eerst de deuren open. De naam spreekt voor zich: een bunker waar natuurwijntjes en craft beers te verkrijgen zijn. En af en toe mag het nóg iets meer zijn. Zaterdagavond nodigen ze dj's uit in hun rave cave: Kinkle, T.C.B.R., Viktor French, DC Salas en Onda Sonora zorgen voor de platen. De inkom is volledig gratis, de drankjes niet.

Croquettes & Sound x Full Colorz: one year anniversary

Dansen met een kroket in de hand, het klinkt als een droom. Een droom die deze zaterdag werkelijkheid kan worden. Bij restaurant iOda in Sint-Gillis organiseren een nieuwe editie van Croquettes & Sound. De sounds voor deze editie komen onder andere van Bass Toast, Fatoosan, Lilihell, Vando en Arthur. Je bent al welkom vanaf 16 uur en het feest gaat door tot 2 uur. Smakelijk!

HEEL HET WEEKEND

In.out.sider festival

In.out.sider is een alternatief muziek festival met een erg diverse line-up, zowel op het gebied van genres, als op het gebied van kunstvormen. Je kan het hele weekend terecht bij LaVallée voor een film, een workshop, een expo of een dj-set. Op vrijdag kan je er bijvoorbeeld La Dame en Dj Marcelle aan het werk zien. Zaterdag kruipen onder andere Gem&I en Nasasi achter de decks. Voor de inkom hoef je niets te betalen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni