Partytips: raven op een boot en wafels met UK Garage

AS
13/10/2023

Er staat een druk weekend voor de deur! Overal in de stad kan je terecht op het Nuits Sonores Festival, maar ook op vele andere plekken kan je het bruisende Brusselse nachtleven ontdekken en ten volle beleven.

VRIJDAG 13 OKTOBER

WAFFLES & UKG BACK TO THE FUTURE at Antidote

Het Waffles & UKG concept keert terug naar de plek waar het allemaal begon: Antidote in Anderlecht. Het concept is sindsdien ook onveranderd: het beste dat België en het Verenigd Koninkrijk te bieden hebben samen brengen op één avond: Wafels en UK Garage. Dat laatste genre wordt opgediend door de Portugese dj Guy from 1990, Nayrah en in de vorm van een b2b van BRUZZ ICE residents Matho en Catalina. Om binnen te geraken tel je 5 euro neer, de wafels zijn volledig gratis.

Café Flora invites Adorable DJs

Het Brussels based dj- en mc-collectief Adorable bestaat uit Loumana, Soria, Enfnt en Anthéna. Misschien heb je hen al eens zien of horen passeren in The Waffle Show op BRUZZ ICE, en dan heb je waarschijnlijk ook gemerkt dat deze olijke bende boordevol energie zit. Verwacht elektronische undergroundmuziek met invloeden van over heel de wereld. Vrijdagavond draaien ze in Café Flora op de Parvis in Sint-Gillis en toegang hoef je daar niet te betalen.

Oldskool Mirano

'Back to basics, back to the Golden Age of Nightclubbing'. Dat is het motto van Oldskool Belgium-concept, dat in heel België de partyperiode van 1993 tot 2003 terug wil brengen. Vrijdagavond houden ze halt in de legendarische Mirano met Cosy Mozzy, Murvin Jay, Olivier Gosseries, Mo & Benoelie, Michel Traxx en de dames van L-Fêtes, die je ook al op BRUZZ ICE aan het werk gehoord hebt. Ideaal voor zij die goesting hebben in een throwback of voor zij die graag willen weten hoe het er in de Golden Age aan toeging. Een presale ticket voor de teletijdsmachine kan je via deze link verkrijgen.

Private Feels at Plein Publiek

Meer zin in smoothe r&b en hiphop van zowel de oude als de nieuwe school op een vrijdagavond? Private Feels has got you covered! Vrijdagavond laten BRUZZ ICE resident Saidou, Darry Croiset, Garrçon Doré en Chrisuptown je volop zweten in Plein Publiek. Een ticketje scoor je via deze link.

ZATERDAG 14 OKTOBER

RAVESTATION at Peniche Eliane

Raven op een boot? Dat kan dit weekend in Anderlecht op de Peniche Eliane. Firestation en Collekt bundelen de krachten en organiseren samen RAVESTATION. Het feest start al om 18 uur, vanaf dan word je twaalf uur lang meegenomen op een muzikale reis langs onder andere acid, techno en hardhouse. Er worden ook snacks en cocktails voorzien, dus van honger en dorst zal je alvast niet omkomen. Er zijn slechts 150 tickets (!!) verkrijgbaar en die kosten slechts 10 euro, dus rep je naar deze site als jij er ook wil bij zijn.

Club 1030 Dub Editie at GC De Kriekelaar

Dankzij Club 1030 krijgen jonge artiesten uit Brussel en de rand de kans om als professionals op het podium te staan. Deze editie staat volledig in het teken van het dub genre met live performances van Dhazed, Dula Selam en Fatma Sound. Het 54 Sound collectief, ook gekend van hun show op BRUZZ ICE, zorgt voor de sound system. Je loopt vanaf 19 uur gewoon binnen in GC De Kriekelaar, want het event is volledig gratis.

BXL SOCIAL FEST 58 at Camping 58

Liefhebbers van de Brusselse underground rock en punk komen deze zaterdag aan hun trekken bij Camping 58. Met live optredens van onder andere Atomium Speedz, La Marmite en The Lucky Devils. Gevolgd door een afterparty die doorgaat tot in de vroege uurtjes met Dj Balteel, Dj Hangup, Dj Filthy Slappy en Dj Antiviral. Als je last hebt van een bad hairday, kan je gebruik maken van een knipbeurt en na het feest kan je uiteraard ook blijven slapen.

Fabrik on Tour x Gloom Club at Bronks

Het Leuvense collectief FABRIK trekt door het land om in vijf verschillende steden samenwerkingen aan te gaan met lokale collectieven. Zaterdag zijn ze aan hun vijfde halte toe: Bronks in Brussel. Daar versmelten ze samen met het Brusselse Gloom Club-collectief tot één grote nachtfamilie. Zo laten ze Half Queen overkomen uit Nieuw-Zeeland. Vanuit Duitsland komt dan weer Dangermami naar onze hoofdstad. Zij worden aangevuurd door residents van FABRIK en Gloom Club: o'simmie, l3rus, gaiko en basalt. Een ticket is te verkrijgen via deze link of aan de deur.

IMA at The Maze

Het partyconcept IMA keert voor de tweede editie terug naar The Maze, in het hartje van Brussel. Dj's Herton, Mosomorph, Aldo, Insolence en bemira verwennen je all night met de beste elektronische muziek. Je kan een presale ticket scoren via deze link.

Hiep Hiep Hoera - Fête 2 ans/jaar at l'Estaminet

L'Estaminet in Schaarbeek wordt 2 jaar en dat wordt gevierd met apéro en disco. Tussen 17uur en 22 uur ben je welkom op de koer en in de tuin voor een gezellige apéro. Nadien verschuift het feest naar de kelder, waar de jongens van Shaft Crew je aan het dansen brengen op de dikste discotunes en dat allemaal volledig gratis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek, Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni