Partytips: vibes, verse wafels en parels uit het voormalige Oostblok

AS
10/11/2023

Het weekend is net begonnen en met een zaterdag, die tevens een officiële feestdag is, verliezen we best niet te veel tijd. BRUZZ ICE stuurt je met plezier de nacht in.

VRIJDAG 10 NOVEMBER

Magma Club Night with Dj Python at La Cabane

Het Magma collectief trekt naar La Cabane met een verrassende line-up. Voor de gelegenheid halen ze de New-Yorkse DJ Python naar Brussel, die een blend van reggaeton, house, broken beat en techno brengt. Hij wordt vergezeld door lokaal talent Julio Julio en de residents van het Magma collectief Coline Cornelis en The Magma Boyz. Op de drankkaart zal je ook de natuurlijke Magma cider terugvinden, schol! Tickets zijn te verkrijgen via deze link.

VIBES: The Party - Melodieën van Weleer at Camping 58

Het Vibes concept vraagt zich het volgende af: Betaal je je graag blauw aan toegangsgeld? Wil je lang aanschuiven voor dure bonnetjes en ondansbare beats? Wil je 2 euro betalen voor een all night plasbandje? Als het antwoord op die drie vragen volmondig 'nee' is, dan is Camping 58 the place to be deze vrijdag. Vibes: The Party neemt je mee op reis doorheen de muziekgeschiedenis en brengt je zo terug naar melodieën van weleer. Elk uur snijden ze een nieuw decennium aan gaande van de 60's tot alles kapot. Wat dat precies betekent, kan je gaan checken vanaf 22 uur aan Camping 58. De toegang bedraagt 3 euro voor middernacht, na middernacht komt daar 2 euro bij.

ZATERDAG 11 NOVEMBER

Ange-Vanessa makes Stoemp! at Muntpunt Café

Deze Stoemp! avond wordt gecureerd door Ange-Vanesse Nsanzineza. Ze stelde een Brusselse line-up samen: zangeres Mahina betovert je met haar stem, Imane Guemssy en Tiganwa nemen je dan weer mee in de wereld van Gnawa muziek, een genre dat rituele poëzie combineert met muziek en dans. En tot slot laat dj Femifè, die je kent van BRUZZ ICE je zweten op een set vol afro, r&b en dancehall. De ideale start van je zaterdagavond, je hoeft er zelfs niets voor te betalen.

Waffles & UKG with Highrise at Saintklet

De Waffles & UKG trein blijft maar doorrazen, ze organiseren event na event, en nodigen maar al te graag internationale gasten uit. Voor deze editie halen ze Highrise uit - hoe kan het ook anders - de UK naar Brussel. Hij wordt vergezeld door de Brusselse Lililhell en residents Chubbz b2b Drama en Ensarr b2b Chris Youké. Een presale ticket scoor je via deze link. De 'wafellovers' komen uiteraard ook aan hun trekken.

Midnight Voodoo x Shaft invite Discom at Antidote

Shaft Crew en Midnight Voodoo bundelen de krachten voor een feestje in Antidote. Het is een van de laatste feestjes voor de loactie de deuren sluit en dat vraagt om een specialleke. Voor de gelegenheid nodigen ze Discom uit, een platenlabel uit Belgrado. Discom is een 'reissuelabel' dat zich vooral focust op disco, synthpop en wave uit voormalig Joegoslavië. Het label heeft toegang gekregen tot het archief van het Misa Blam Jazzmuseum in Belgrado, waar ze een hoop reel tapes (lees: van die oude, grote cassettes) hebben ontdekt. Die nemen ze speciaal mee naar Antidote deze zaterdag om ermee te draaien, een absolute primeur in het buitenland. Verwacht onontgonnen parels van achter het IJzeren Gordijn. Ook de leden van Shaft Crew en Midnight Voodoo kruipen achter de decks. Je betaalt 8 euro cash aan de ingang.

MACADAM at Horst Club

Voor hun tweede editie is het collectief Macadam klaar om de Horst Club onveilig te maken. Met hun concept zetten ze enkel Brusselse 'vinyl selectors' achter de booth. Dana Kuehr zorgt voor de warmup, gevolgd door Ben Kamal. Hij wordt gevolgd door Gurl en Kuba'97 die een closing set van maar liefst 4 uur (!!) zullen spelen. Verwacht een menu boordevol house, techno, electro en psychedelische grooves. Tickets zijn te verkrijgen via deze link.

ZONDAG 12 NOVEMBER

Deux Chevaux at Au Kalme

Deux Chevaux is een 'downtempo'-feest, daarmee bedoelen ze dat ze niet boven de 120BPM gaan. Maar verwacht geen cocktailhouse of loungemuziek, verwacht wél slo-mo techno, downtempo acid, obscure italo, kosmische dub en alles wat daarbij aanleunt. Het idee is dat muziek soms aan intensiteit, dreiging of psychedelische vibe wint als het tempo daalt, en net dat willen ze verkennen met Deux Chevaux. Vandaar ook de leuze: moving slower, roaming further. Nu zondag vindt de eerste editie plaats in Au Kalme dichtbij metro IJzer en dat van 14 uur tot 22 uur. Dj’s van dienst zijn Dea Ultra, Model101 en residents DJ Bisou & Toirabat. Je betaalt 8 euro aan de deur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek , Ice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni