Stromae kondigt nieuwe muziek aan

© Diederik Craps - Flickr CC
| Stromae op het Sziget Festival in 2013. Staat hij binnenkort weer op het podium?

Stromae liet de voorbije jaren weinig van zich horen, maar nu heeft de Brusselse wereldster aangegeven dat hij op een nieuw album broedt.

Na vijf jaar van muzikale luwte heeft Paul Van Haver alias Stromae laten weten dat er nieuwe muziek zit aan te komen. Dat liet de 35-jarige Brusselse superster afgelopen weekend verstaan in een interview met de Franse krant Libération. De precieze datum voor het nieuwe album heeft hij nog niet.

Na het monstersucces van zijn albums Cheese (2010) en Racine carrée (2013) ging Stromae in muzikale winterslaap. Een slopende wereldtournee die hem onder meer langs Afrika stuurde, waar hij gezondheidsproblemen kreeg door het preventieve antimalariamiddel lariam, deed hem in 2015 op de rem gaan staan.

Stromae met 'Papaoutai', een van de nummers die van hem een wereldster maakten

Sindsdien concentreerde Stromae zich voornamelijk op de kleidinglijn van zijn label Mosaert, dat hij samen met zijn vrouw Coralie Barbier en zijn halfbroer Luc Junior had opgericht. Muziek was er nog sporadisch.

Zo bedacht hij in 2018 de uitgesponnen song ‘Défiler’ als soundtrack bij de lancering van de vijfde capsule van zijn kledinglijn, en maakte hij eerder ook al muziek bij de samenwerking tussen Mosaert en het Franse schoenenmerk Repetto. In 2017 schreef Stromae een song met de Franse rapper Orelsan. Exact een jaar geleden dook hij op in het nummer ‘Arabesque’ van de Britse popgroep Coldplay.

“Paul moest absoluut gas terugnemen,” vertelde Stromaes broer Luc Junior Tam bij de lancering van de zesde capsule. “Maar hij is nooit gestopt met muziekmaken, alleen ziet het publiek dat niet.” Wat het publiek binnenkort precies zal zien en hoe het zal klinken, is nog niet duidelijk, maar dat de muziek er komt, staat nu wel vast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?