Stromae lanceert onverwacht nieuwe single: beluister hem hier

Stromae heeft onverwacht een nieuw nummer uitgebracht. Met 'Santé' brengt hij een ode aan de diversiteit en aan mensen die in de luwte van de samenleving toch belangrijk werk verrichten. "Het nummer is de voorbode van meer."

'Santé' klinkt als een vintage Stromae-song: een subtiel exotisch cumbiaritme, vermengd met een loden elektrosound en typerende "Brelliaanse" verzen. Dat schrijft de VRT.

Nadat de wereldster nog maar enkele dagen terug twee Belgische concertdata had aangekondigd, kon nieuw materiaal niet heel lang meer uitblijven. De geruchten over een nakend album zwelden immers al aan sinds de zomermaanden. "Het nummer is dus zeker de voorbode van meer," klinkt het. Op Instagram verklapt Stromae dat de videoclip van het nummer vrijdagavond om 18.00 uur wordt gelanceerd.

Op een paar muzikale uitstapjes na, kan gesproken worden van een eerste volwaardige solo-single sinds 'Quand c'est' in 2015. 'Défiler' (2018) was immers bedoeld als soundtrack bij de modeshow van zijn kledingmerk Mosaert. Het laatste album van Stromae 'Racine carrée' verscheen in 2013 en zijn laatste optreden dateert uit 2015. Daarna stopte de zanger van 'Formidable' en 'Papaoutai' met optreden om zich op andere projecten te focussen.

De concerten op Werchter Boutique en Les Ardentes vinden plaats op respectievelijk 19 juni 2022 en 10 juli 2022.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?