Stromae stelt nieuwe album voor in Brusselse metro

© Belga
04/03/2022
Updated: 04/03/2022 19.42u

In de Brusselse metrostations kunnen reizigers vrijdag luisteren naar het nieuwe album 'Multitude' van de Brusselse artiest Stromae. Ook kunnen ze in het station Rogier de installatie 'Mirror Multitude' bekijken. Die zal daar staan van 5 tot 12 maart, meldt vervoersmaatschappij MIVB in een persbericht.

Nadat hij eerder de videoclip voor zijn nummer 'Formidable' opnam aan de tramhalte Louiza, linkt Stromae zich opnieuw aan de MIVB voor de release van zijn nieuwe album Multitude. Van 4 tot 12 maart kunnen reizigers van het openbaar vervoer de nieuwe nummers van Stromae horen in de Brusselse (pre)metrostations. Stromae kondigt de actie zelf aan via de luidsprekers in de stations.

Daarnaast staat in station Rogier een installatie, die reizigers zich laat "onderdompelen" in het universum van het album. De installatie met de titel Mirror Multitude is ontworpen door designer Arnaud Lapierre. Het geeft met verschillende spiegels vorm aan de titel van het album, Multitude.

Bezoekers zullen hun spiegelbeeld vertienvoudigd zien, net zoals op de albumhoes, terwijl ze kunnen luisteren naar het album. De installatie is toegankelijk van 5 tot en met 12 maart, van 11.30 tot 18.30 uur van maandag tot vrijdag en van 10.30 tot 18.00 uur op zaterdag. Op zondag is de installatie gesloten.

Tot slot lanceert de MIVB een wedstrijd waarbij concertplaatsen, albums, vinylplaten en MOBIB-collectorkaarten met de afbeelding van Stromae te winnen zijn.

Voor zijn nieuwe album Multitude is zanger Stromae een samenwerking aangegaan met het Belgian National Orchestra. Katelijne Onsia vertelt in het radioprogramma d'Office met Séverine van BRUZZ over haar ervaringen tijdens de opnames.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie