Twee Belgen in halve finales van Koningin Elisabethwedstrijd voor zang

© Belga
23/05/2023
Updated: 23/05/2023 11.46u

Twee van de vier deelnemende Belgisch zangeressen hebben zich kunnen plaatsen voor de halve finales van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat heeft de organisatie in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt.

Sopraan Margaux de Valensart (1991) en mezzosporaan Linsey Coppens (1993) zullen opnieuw kunnen aantreden in de halve finales, die woensdag en donderdag plaatsvinden. Voor de twee andere Belgische kandidates - Kelly Poukens en Lotte Verstaen - zit de competitie er na de eerste ronde op.

Dick Nieuwenhuis biedt onderdak aan deelnemers van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dit jaar opende hij de deuren van zijn huis voor halve finaliste Linsey Coppens. Zijn voornaamste doel is om haar een aangename omgeving te bieden waarin ze zich in alle rust kan voorbereiden. "Linsey is ontspannen en daardoor brengen we veel tijd samen door. Ze voelt als een lid van onze eigen familie."

In totaal treden 24 kandidaten aan in de halve finales. De Koreanen zijn met acht deelnemers het sterkst vertegenwoordigd.

In de finale - die op 1, 2 en 3 juni plaatsvindt in het Paleis voor Schone Kunsten - zullen nog twaalf zangers op het podium op gaan. Sinds 1937 zet de Koningin Elisabethwedstrijd jaarlijks een andere muziekdiscipline in de schijnwerpers. Vorig jaar won de Koreaanse Hayoung Choi de eerste prijs ter waarde van 25.000 euro voor haar prestaties op de cello.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni