VK en BRUZZ slaan handen in elkaar voor Belgische muziek

April Maey

Tijdens de Week van de Belgische Muziek zetten concertzaal VK en BRUZZ drie jonge, beloftevolle artiesten op het podium. De hele avond staat in het teken van soul, r&b en hip hop. En bovenal, je kan er gewoon zelf ook bij zijn!

De Week van de Belgische Muziek wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd door vi.be. Op BRUZZ Radio komen vanaf 31 januari artiesten van diverse pluimage langs. Yong Yello, Dikke, K.Zia, Sevens, MEYY, Wawa, K1D, Luie Louis, LeBlanc en vele anderen trakteren je dan op live muziek in de BRUZZ studio. Maar top of the bill is de concertavond VK B(R)UZZE op 4 februari waar Adja, WAYI en April Maey staan pronken.

April Maey

Met haar debuut-ep Ticket To Anywhere en de vorige jaar gereleaste single 'Sweatshirt' veroverde Maey al heel wat groovy harten op de digitale kanalen. Het podium deelde ze al met onder meer Badi en Chibi Ichigo en vorig jaar introduceerde AB haar in Brussel. Wedden dat haar dromerige r&b-songs een tijdje bij je blijven nazinderen?

WAYI

“MY VERY FIRST MUSIC VIDEO IS OUT Y’ALL!” kopte de Antwerpse Sarah Mulowayi in september op haar socials. Die clip was meer dan welkom na enkele goed bekeken gestreamde releases. Zelfs van Elton John kreeg ze mooie woorden toegeworpen. Ook op de radio van BRUZZ doet ze de harten sneller slaan en we kijken reikhalzend uit naar haar performance in de VK.

Adja

Onlangs stond Adja nog op het podium van de AB voor de Brusselse finale van podiumparcours Sound Track. Daar maakte ze alvast indruk met haar door jazz en gospel geïnspireerde muziek. Deze dame zal zonder twijfel hoge ogen gooien.

SUPAFLY COLLECTIVE

Fatoosan en MikiGold van het Supafly Collective zorgen voor en na de concerten voor de warme vibes en beats. Vijtien jaar geleden gaf dit collectief eigenhandig een nieuwe impuls aan de Brusselse hip hop scene. Al snel werden hun dj sets opgemerkt in het hele land en sindsdien zie je hen op de beste party's en festivals opduiken. In hun radioshow op BRUZZ nodigen ze op donderdagavond dj's en artiesten samen. Zij mochten niet ontbreken om dit feestje compleet te maken.

Supafly
© Gilles Fischer
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?