1846 INZICHTEN Metejoor
De vijf inzichten

Zanger Metejoor: 'Angst zal je klein houden'

Michaël Bellon
© BRUZZ
25/05/2023

Joris Van Rossem, alias Metejoor, schoot als een komeet het sterrenstelsel van de Vlaamse showbizz in. Voor hij voor het eerst in de AB inslaat, presenteert hij ons zijn vijf inzichten.

Jij bent oké, perfect niet-perfect
Iedereen heeft een rugzak en draagt iets met zich mee. Een mens heeft unieke kwaliteiten, kan bepaalde dingen uitmuntend en blinkt in andere mogelijk net wat minder uit dan een ander. Maar je bent perfect niet-perfect. Kleed je hoe je jezelf wilt kleden, steek je haren hoe je het zelf voelt. Hang je mooie lichaam al dan niet vol met artistieke piercings of besticker datzelfde lichaam stap voor stap met herinneringen die voortvloeien uit een tattoopen. Houd elkaar vast en kijk niet naar kleur, gender of geloof.

Durf en doe, want door te doen, durf je
Als je voelt dat je iets heel graag zou willen doen, doe het! Angst zal je klein houden en ervoor zorgen dat je later spijt hebt dat je iets niet hebt gedurfd. Durf op je bek te gaan en als dat lukt, durf dan te genieten en de positiviteit te omarmen.

Ons leven vliegt voorbij. Tracht het even te vertragen door bewust te genieten van momenten

Geniet!
Probeer te genieten van elk moment. Ons leven is zo hectisch en vluchtig, en vliegt voorbij aan een sneltempo. Tracht het even te vertragen door bewust te genieten van momenten. (Deze is ook bestemd voor mezelf!)

Weet dat niemand oprechter om jou geeft dan jijzelf
Er zullen mensen zijn die je het gevoel geven dat je iets voor hen betekent. Die je leven binnenstormen en verkondigen dat ze er voor je zijn. De kans bestaat dat het gaat om een momentopname en/of opportunisme. Om een poging om jouw goedheid, sterktes en verwezenlijkingen te gebruiken. Weet dat jij aan het einde van de dag degene bent die jouw last moet dragen, het verdriet en de pijn zal moeten plaatsen. Jij bent degene die echt om jezelf zal moeten geven. Geef om jezelf. Maar geef ook aan mensen die het verdienen om te krijgen. Net zij zullen ook oprecht geven. Geven om jou.

Ga op zoek naar je eigen waarheden
Ontdek zelf, interpreteer zelf en ga op zoek naar je eigen waarheden. De mens houdt van naïviteit bij de ander. Onwetendheid is een gemakkelijke prooi.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni