© Johan Jacobs | Els Pynoo (links), de helft van Vive la fête.
De vijf inzichten

Zangeres Els Pynoo: 'Maak van elke dag een feest'

Michaël Bellon
© BRUZZ
07/12/2023

Els Pynoo viert met Vive la Fête al 25 jaar uitbundig het leven aan de zijde van Danny Mommens, en het harmonieuze naast elkaar bestaan van new wave en elektropop. Deze vijf inzichten helpen haar daarbij.

Mijn paarden zijn mijn leermeesters
Je kunt bij paarden nooit doen alsof. Als je dat probeert, breng je ze alleen maar in de war en raak je zelf gefrustreerd. Je moet eerlijk en helder communiceren. We moeten hun het beste van onszelf geven. Paarden voelen al je emoties en nog veel meer. Door hen krijg ik een scherper bewustzijn om dicht bij mezelf te blijven. Ze geven me de kracht en het zelfvertrouwen om in het leven en op het podium te staan.

Wees blij met wat je hebt
Deze wijsheid is mij met de paplepel ingegoten. Ik ben blij om alles wat we met Vive la Fête hebben meegemaakt. We hebben de wereld gezien en fantastische avonturen beleefd. Daar ben ik heel dankbaar voor, en daardoor kan ik er nóg meer van genieten. We dromen en willen van alles ontdekken en zijn telkens verrast en gelukkig met wat er op ons pad komt.

Vive la Fête geeft zin aan mijn leven en focust mijn aandacht op wat ik kan. Op het podium vergelijk ik me alleen met mezelf en kan ik alleen maar lachen. Smile!

Els Pynoo, zangeres

Zet door
Zowel Danny als ik hebben de kracht om door te zetten. We hebben ons nooit door kritiek van onze ideeën laten afbrengen. We zijn blijven doorgaan. De naam Vive la Fête heb ik gekozen, omdat je moet proberen om van elke dag een feest te maken. Ik bedoel daarmee dat je jezelf moet motiveren om zoveel mogelijk uit het leven te halen.

“Smile though your heart is aching” (Nat King Cole)
Dit zinnetje zing ik vaak. Het is niet altijd gemakkelijk om positief te denken. Alleen al daarom heb ik Vive la Fête nodig. Vive la Fête geeft zin aan mijn leven en focust mijn aandacht op wat ik kan. Op het podium vergelijk ik me alleen met mezelf en kan ik alleen maar lachen. Smile!

Laat het vonken
Bij een optreden voel ik me on top of the world. De vonk die me bezielt ontstaat uit de spanning en het heen en weer vloeien van verschillende energieën. Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt. Het gaat weer over het beste van jezelf geven. Over enthousiasme en hartstocht. Ik houd van de energie die het publiek uitstraalt. Die mensen maken me oppergelukkig.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie