Zestien Brusselse artiesten nemen het tegen elkaar op in muziekwedstrijd Sound Track

Sound_Track.jpeg
© Karen Vandenberghe
| Aan het einde van de rit worden 18 artiesten, waarvan 3 Brusselse, door de vakjury gekroond tot laureaat.
© Karen Vandenberghe
| Aan het einde van de rit worden 18 artiesten, waarvan 3 Brusselse, door de vakjury gekroond tot laureaat.

Zestien artiesten uit Brussel zitten bij de finale selectie van de muziekwedstrijd Sound Track. Dit najaar zullen ze het beste van zichzelf moeten geven tijdens de voorrondes, die in jeugdhuizen worden georganiseerd. De wedstrijd kreeg dit jaar 1.133 inschrijvingen van over heel België: dat waren er nog nooit zo veel.

In heel België werden in totaal 136 bands en muzikanten geselecteerd om het beste van zichzelf te geven tijdens 22 voorrondes in een Vlaams of Brussel jeugdhuis. Voor Brussel zijn dat: Bajeer, Bart Kobain, Bianca Steck, Calvin and Nemo, CIAO, KENNEDY, Dushime, echofarmer, epona, JAZMYN, Kyrill, monokimono, Nanakill, Oriana Ikomo, Sarah Espour, shitfruit and uwase.

Het hoge aantal inschrijvingen voor deze derde editie van Sound Track toont aan dat een nieuwe generatie staat te trappelen om te musiceren, aldus de organisatie. Maar liefst 75 procent blijkt een nieuwe artiest.

Persoonlijke coach

Verder merkt de jury – met onder meer Meskerem Mees en Lefto Early Bird – een enorme verscheidenheid aan genres op tussen de inzendingen: van hyperpop en jazz tot industrial metal en drill. "De toekomst klinkt eclectisch", klinkt het. Vooral de genres hiphop en metal zien een sterke stijging in de inschrijvingen tegenover vorige edities.

Op 9 december worden de regionale finales gespeeld. Aan het einde van de rit zullen 18 artiesten, waarvan 3 Brusselse, door de vakjury gekroond worden tot laureaat. Zij krijgen niet alleen een trofee mee naar huis, maar kunnen ook rekenen op ondersteuning op maat van zowat de gehele Vlaamse en Brusselse livesector en krijgen een jaar vol persoonlijke begeleiding en coaching.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?