Zwangere Guy en Roméo Elvis treden op voor coronahelden

© Instagram

Deze woensdagnamiddag zal niet alleen de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen van Defensie te horen zijn, ter begeleiding van het défile. Ook Zwangere Guy en Roméo Elvis zullen het beste van zichzelf geven, en dat vanop het dak van de Bozar. Hun publiek? Een select clubje coronahelden.

Een Instagram-story op het account van generaal Guy toont aan dat de beide heren al goed in vorm zijn. Vanop het dak van de Bozar, vlakbij het Koninklijk Paleis en dus het défile, oefenen zij hun concert, dat deze namiddag voor een 15-tal personen zal gegeven worden. Mensen die zich het afgelopen jaar hebben ingezet om de coronacrisis te bestrijden.

Dat gebeurt niet alleen in Brussel. Ook elders in het land treden Belgische muzikanten op ter ere van de nationale feestdag. Onder meer Loïc Nottet, Joost Zweegers en Bazart zullen te zien zijn op locaties in Namen, Limburg, Henegouwen en Vlaams Brabant. Ook daar bestaat het live-publiek uit Covid-helden.

Helden

Die helden worden ook in de bloemetjes gezet in het burgerlijk defilé, dat om 14.40 uur begint op het Paleizenplein, aansluitend op het militair défile, dat om 14 uur begint. Er wordt hulde gebracht aan het onderwijs en de jeugd, de vaccins, de zorg en de logistiek. Die vier onderdelen vormen elk een afzonderlijk onderdeel van het burgerlijk defilé. Ook de studenten worden trouwens in de bloemetjes gezet. Zij hadden het het afgelopen jaar extra zwaar te verduren door de coronapandemie.

In de tribunes zullen ook vijftig 'Be Heroes' zitten. Dat is een burgerinitiatief dat alledaagse helden in de kijker wil zetten. Begin september zal de koning zeven van die mensen en de personen die hen nomineerden via www.beheroes.be trouwens op audiëntie ontvangen in het paleis.

Zwangere Guy dak bozar
© Instagram
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?