‘Aanwinst Magdalenazaal is revolutie voor BSF’

© BLUE TATTOO

Voor de veertiende keer op rij kan u in en rond het Paleizenplein tien dagen lang terecht op het Brussels Summer Festival. Onder leiding van directeur Denis Gérardy wordt het evenement dit jaar voorzien van een nieuw logo, nieuwe data en een nieuwe zaal. Een goedgevulde affiche met namen als Archive, The Ting Tings en Basement Jaxx maakt het plaatje af.

Wat maakt het Brussels Summer Festival speciaal?
Denis Gérardy: “Brussels Summer Festival is het grootste festival in Europa dat plaatsvindt in het hart van een hoofdstad. Met een 10-dagenticket kan je bovendien deelnemende musea en restaurants bezoeken voor de helft van de prijs. Doordat de optredens iets later beginnen dan op het gemiddelde festival krijgen de mensen de kans om overdag eerst de stad te verkennen. Dat Brussels Summer Festival in een relatief kalme periode valt, is een extra troef. Het gaat hier ook niet om een puur muzikaal festival: zo worden er op het Museumplein films zoals Yellow Submarine op groot scherm geprojecteerd.”

Waarin verschilt de veertiende editie van de voorgaande edities?
Gérardy: “Mensen zullen minder lang in de rij moeten staan bij het binnenkomen, jetons kunnen voortaan buiten het festivalterrein worden aangekocht en de opstelling van de podia krijgt extra aandacht. Dit jaar zijn we ook gegaan voor nóg meer animatie op straat. De aanwinst van de Magdalenazaal is voor ons een ware revolutie, het is de perfecte historische locatie waar we altijd al naar hebben gezocht. Het Muziekinstrumentenmuseum is nieuw op de lijst. Het Paleizenplein, waar het festival gewoonlijk werd afgetrapt, wordt nu de laatste vier dagen bezet. Op die manier krijgt het festival niet de kans om in te dommelen.”

Gooit de uitbreiding van de Brusselse voetgangerszone roet in het eten?
Gérardy: “De impact blijft miniem. Het is wel zo dat we een aantal aanpassingen hebben moeten doorvoeren. De optredens op de Kunstberg zullen bijvoorbeeld iets later op de avond vallen, om het verkeer niet te hinderen.”

De 14e editie van Brussels Summer Festival: van 14 tot 23 augustus. Meer info op www.bsf.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Alexia Bertrand (MR) en Sven Gatz (Open VLD) fileren de Brusselse begroting
  • Hoe de postbode een pakjesbezorger werd
  • Zes wijken die autoluw worden doorgelicht
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Front 242: 'We doen het voor de fans'
  • Festival Cinémaned: la jeunesse Égyptienne vue par Ayten Amin
  • Sol Lewitt: Brussels art students recreate wall paintings
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement