© Music Industry Awards |

Aftellen naar MIA's: Brusselse nominaties in bijna elke categorie

JC
© BRUZZ
07/02/2019

In nagenoeg elke categorie van de MIA's, de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen, zit een Brusselaar bij de vier genomineerden. In totaal heeft een derde van alle genomineerden een band met de hoofdstad. Vanavond worden de awards uitgereikt in Paleis 12 op de Heizel.

1632 Angele2
© Charlotte Abramow

Grote slokop is Angèle. Zij sleepte in zeven categorieën nominaties in de wacht. Alleen de populaire Vlaamse zanger Niels Destadsbader doet het even goed, ook hij krijgt zeven nominaties achter z'n naam. Zij zijn dus de te kloppen artiesten op deze MIA-uitreiking. Opvallend is wel dat Angèle en Destadsbader het slechts in twee categoriëen rechtstreeks tegen elkaar opnemen: 'Beste Album', en 'Pop'.

Maar ook andere Brusselse artiesten doen het dit jaar uitstekend. De naar Brussel verkaste Limburgers van Whispering Sons zijn drie keer genomineerd. Zij maken kans op een beeldje in de categorieën 'Alternative', 'Doorbraak', en 'Artwork'.

Brusselse usual suspects Lost Frequencies, Black Box Revelation en Oscar and the Wolf maken alle drie kans op twee awards. En ook Stikstof heeft een nominatie beet, in de categorie 'Urban'.

Battle for Brussels

Onze muziekscene doet het meer dan uitstekend. Alleen in de categorieën 'Vlaams Populair' en 'Solo Man' zijn er dit jaar geen Brusselse genomineerden. Om dat goed te maken bikkelen in verschillende categorieën meerdere Brusselse artiesten om een award.

Lost Frequencies luistert de dag op bij BRUZZ.

In de categorie 'Dance' maken zowel de Elsense Charlotte de Witte als Lost Frequencies kans op de prijs. In de categorie 'Solo Vrouw' maakt naast Angèle ook Axelle Red kans en zowel Bert Dockx als David Poltrock maken kans op de prijs voor 'Beste Muzikant'.

In de categorie 'Videoclip' zijn drie van de vier genomineerden zelfs Brussels. Daar moeten Angèle (voor 'La Loi de Murphy'), Black Box Revelation ('Tattooed Smiles') en Stromae ('Défiler') alleen Bazart naast zich dulden.

BRUZZ op de eerste rij

De muziekprijzen worden donderdagavond uitgereikt in Paleis 12 op de Heizel. Morgenochtend hoor je alles over de MIA's bij Bram en Celine in Uptown, tussen 7 en 10 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Muziek, MIA, Lost Frequencies, Whispering Sons, Angèle, Black box revelation, Oscar and The Wolf

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie