De vijf beste Pride-feestjes

Dit weekend trekt de Pride-parade opnieuw door de hoofdstad. Da's elk jaar reden tot uitbundig feestgedruis. Naast het epicentrum van de festiviteiten in het Pride Village op de Kunstberg, tippen wij onze vijf favorieten.

Catclub x Spek x Pride x C12

Catclub en Spek mogen tijdens de Pride-vieringen natuurlijk niet ontbreken. Omdat het dit weekend allemaal wat grootser mag, slaan de twee vaste waarden de handen in elkaar. Ze vinden hun uitvalsbasis in C12, vlak bij het Pride Village. Voor de muziek komt Gratts over uit Berlijn, Anna Lann uit Tel Aviv en Carlos Souffront uit Detroit. Je brengt er de nacht dus zeker en vast door in goed gezelschap.

Catclub x Spek x Pride x C12 22 > 07.00, C12

Gay Haze Pride

Dat ook Gay Haze dit weekend een stevig feest op poten zet, hoeft niet te verbazen. Net als Catclub en Spek draaien ze al een hele poos mee in het Brusselse nachtleven. Tijdens Pride vieren ze in de openlucht aan Le Fontainas. Daar kruipt onder andere Omer achter de draaitafels. Geen nobele onbekende, want hij stond vorig weekend nog in de iconische Berlijnse club Berghain.

Gay Haze Pride 14 > 22.00, Le Fontainas

Los Niños Pride

Het voormalige Actirisgebouw aan de Beurs wordt nieuw leven ingeblazen. Dat is ook de mensen achter Los Niños niet ontgaan. Zij gebruiken de tijdelijke cultuurruimte Fformatt in het gebouw voor hun Pride-afterparty. Of het aan de line-up, de organisatoren of de unieke locatie ligt laten we in het midden. Maar het evenement is alvast razend populair en hopeloos uitverkocht. Maar niet getreurd: als de organisatie merkt dat er mensen vertrekken of niet komen opdagen, raak je op het moment zelf misschien nog wel binnen.

Los Niños Pride 23 > 06.00, Fformatt

Revelation XXL Edition

Liefhebbers van gebeeldhouwde, ontblote lichamen kunnen dit weekend terecht bij Revelation. Het zelfverklaarde gezellige, kleine broertje van La Démence organiseert een extra large feest in de Kapucijnenstraat. In dit geval betekent dat dansen op drie verdiepingen. Om die allemaal vol te krijgen, lokken ze voor hun Prideviering dj's uit heel Europa naar Brussel.

Revelation XXL Edition 18/5, 22 > 09.00, Revelation

Lash-Up: Girls love Girls Forever

Pride is een feest voor de hele LGBTQI-gemeenschap en dus verdient iedereen ook een gepaste afterparty. Lash-up ontfermt zich zaterdagavond in Quai 01 over de lesbiennes en hun vrienden. Het is Mnm-dj Dorianne Aussems die er de beste hiphop-, dance-, eletro- en popplaten draait.

Lash-Up: Girls love Girls Forever 18/5, 22 > 05.00, Quai 01

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?